Søndagstur i solfylte Bergen

Etter en veldig bra fest og en formiddag med rydding og vasking i leiligheten trengte vi alle litt luft igjen. Men denne gangen ble det en kort søndagstur.

Vi skulle gå til den nærmeste haugen med sol. Jeg mener, det nærmeste fjellet med sol. Det er jo tydeligvis ikke hver dag man opplever i Bergen og vi var veldig takknemlige.

Trine og Geir bor rett ved en veldig fin park. En nedoverbakkepark med en elv, selvfølgelig, man er jo i Bergen. Har jeg fortalt dere at den beste rasteplassen er der det er sol, bekk og utsikt? Ikke så vanskelig å få tak i i Bergen viser det seg. Kanskje det er derfor Trine og Geir er så glade i å gå på tur?

Vi gikk over en bro og lekte Ole Brum-pinneleken. Obligatorisk som dere vet. Vi fortsatte å gå oppover og oppover, som man gjør på tur på Vestlandet.

I parken var det til og med en liten mølle. Eller i hvert fall et vannhjul ved bekken. Det var virkelig ordentlig pent i parken.

Geir førte oss helt opp på toppen. Gjennom det som først så ut som noens hage, men som førte oss helt opp på toppen. Det fine med Bergen er at det er så mange fine fjell som man kan få fin utsikt fra. Fin utsikt med sol på, det er sånt man kan like på søndagstur etter en lang uke og mye alkoholkonsum.

Søndagstur i solskinn er vidunderlig for sjelen. Jeg er ganske sikker på at forskning har vist at både frisk luft, solskinn og fysisk fostring er godt for sjela. Altså for sinnet og humøret og alt, ikke faktisk sjela. Sjela er vanskelig å måle. Alle kan ha godt av en søndagstur, kanskje du skal ta en i morgen?

English: when I was in Bergen I was lucky enough to catch some sun and a walk the day after the party. Highly recommended if you need to lift your spirit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *