Alle sko trenger mer farger og paljetter

Før jul la Jenny Skavlan ut en video på Instagram der hun pimpet et par sko med farger og paljetter fra Grønland. Ina og jeg er på samme side når det kommer til mote og ble umiddelbart enige om at vi burde gjøre det samme med skoene våre.

På onsdag morgen møttes vi med hvert vårt par med sko og med farger og paljetter innkjøpt på Lakshmi stoffhus på Grønland. Mantraet vårt var “jo mer glitter jo bedre”.

Jeg hadde tatt med det eneste paret med sko jeg noen gang har ment har vært et bomkjøp. De er ikke klassiske og ikke fargerike og jeg tror jeg kanskje har brukt dem én gang på de (minst) syv årene jeg har eid dem. De er i grå lin og er derfor for hverdagslige for penbruk.

Men det skulle jeg nå få orden på, ingen flere kjedelige sko på meg, nei! Jeg kom raskt fram til at det var blomstene jeg skulle bruke og at jeg likte kombinasjonen rød og lilla veldig godt. Så var det bare å prøve seg fram til jeg fant et mønster som jeg syntes passet.

Ina var mye raskere enn meg og kom fort på at den ene stoffet egentlig hadde polkadotter og dermed ble hennes enkle, sorte pumps fort til noen mye morsommere pumps.

Etter mye prøving og triksing bestemte jeg meg for å ta med litt bord og gjøre dem til blader og å ha en klase med blomster på tåa og en på hælen. Jeg gjorde dem asymmetriske og speilet, så de ikke skulle bli for kjedelige og for at det ikke skulle gjøre så mye at jeg ikke fikk det til identisk.

Det var første gang jeg brukte limpistol og det var ikke så skummelt eller vanskelig som jeg hadde fryktet, men det ble limtråder over alt. Så det er absolutt enkelt nok til at alle kan gjøre det, ikke bare jeg og Jenny Skavlan 😉

English: I bought some nice fabric at Grønland and improved a pair of boring shoes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *