Barnedåp for Håkon til Kristian og Silje

Søndag for en uke siden var vi invitert i barnedåp for Håkon, sønnen til Kristian og Silje i Bøler kirke.

Vi var fire representanter fra Gjengen, Erik og jeg og Åse og Ruben. Åse syntes det var teit å prøve å være mer fotogen.

Første helga etter nyttår er tydeligvis fremdeles jul i kirka, om enn siste søndagen i jula. Det skulle være juletrefest etter gudstjenesten og alle salmene underveis var julesanger. Som ikke-troende har jeg lagt lista på “ber ikke, men synger salmer” og det er ekstra hyggelig å synge salmer når man faktisk kan dem fra før av.

Det var to barn som ble døpt og Håkon ble presentert for Bøler menighet og de for ham. Ikke dårlig å starte livet med tre faddere, da skal man klare seg bra.

Etter dåpen var alle invitert hjem til moren til Kristian på Vindern. Det var hjemmelaget lapskaus (laget av Siljes mor), potetsalat og paier. Laksepaien til høyre var skikkelig god, tror jeg må lage det selv en dag. Laks og chevre må jo bli godt sammen.

Erik var vakker i bunad og jeg gjorde en variant med de stripete, blå buksene mine.

Kakebordet overstrålet alt annet. Alt var uten melkeprotein (Kristian er jo allergisk mot det) og det er slikt en laktoseintoleranter som meg kan like. Det var kringle, ostekake, nøttekake, pavlova, karamellpudding, gulrotkake, pepperkakemuffins, rullekake med marengs og bløtkake. Så utrolig mye godt.

Vi hadde morsomme folk på bordet og kom innom så mange bra temaer i løpet av dagen. Alltid bra når venner og familie på begge sider av en nye familien trives sammen. Men viktige familiebegivenheter om barnedåp bringer jo folk sammen.

 

Jeg ble hanket inn på slutten til å være hoffotograf og tok bilder av dåpsbarnet med alle mulige kombinasjoner av familie. Alltid morsomt å bli headhuntet for fotokunnskapene sine 🙂

Ha det fra den mørkeblå og oransje fotografen. Jakke kjøpt brukt på Fretex i Tønsberg, stripete bukser arvet av mamma, sko kjøpt i Sør-Korea og topp fra Gina Tricot. Brosjearvet av mormor eller farmor. Hvem vet når neste barnedåp blir, ingen er gravide ennå.

English: last weekend we attended the baptism of Håkon, the new addition to the gang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *