Cosi fan tutte – slik gjør alle kvinner

På fredag som var tok Erik og jeg med oss Ina og dro i operaen og så Cosi fan tutte.

Det beste operaen har funnet på de siste ti årene er et initiativ for å få flere kunder under 30 år, Ung i operaen. Ung i operaen er ca annenhver måned og da koster billettene 150 kr. Du sitter helt øverst, men om du ikke ser dårlig er det ikke noe problem.

Cosi fan tutte er en forviklingskomedie med musikk av Mozart. Det er mye slapstick humor og sex og dette er første gang den settes opp i Norge uendret. Da den ble satt opp på 70-tallet var den fremdeles for eksplisitt, tenk på det. Skrevet på slutten av 1700-tallet og fremdeles for mye for Norge på 70-tallet. Men hele operaen handler om å lure forloveden sin til å være utro og det var nok ikke folk klare for 40 år siden.

Det var tre timer med opera,  første akt ble litt lang og premisset i første akt ble litt ubehagelig for en feminist (men hvor mye feminisme kan man forvente fra en opera?) De to kjæresteparene var litt kjedelige karakterer, men de to som virkelig lagde ringer i vannet var hushjelpen og vennen. Jeg likte spesielt at de hadde valgt 80-tallet som ramme og de nydelige kostymene.

Bør du se Cosi fan tutte? Bare om du har litt operakondis eller er veldig glad i sexy slapstick.

English: we saw Cosi fan tutte last Friday and I liked it just fine. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *