Film med ord på Tøyen bibliotek: Elling

På mandag for en uke siden var jeg frivillig på biblioteket på Tøyen igjen og denne gangen var det Film med ord om filmen Elling.

Når jeg er frivillig på biblioteket så er jeg teknisk hjelp, men alt som er teknisk, egentlig. Jeg setter ut stoler, flytter bokhyller, selger billetter, styrer lyd og setter opp lys og hjelper til med å rydde etterpå. Det tar fire timer på det meste og tempoet er ganske avslappet hele veien.

Det er så mange fine ting med å være frivillig på biblioteket. Jeg er glad for at jeg får være en del av det, at jeg kan si “vi på biblioteket” og at det liksom blir litt mer mitt når jeg er frivillig der. Jeg liker å bidra til kultur der jeg bor, at jeg gjør verden litt bedre for noen, men også at jeg er en av de voksne som henger på biblioteket. Dessuten er det både morsomt og imponerende hvordan alle tror jeg jobber på biblioteket når jeg har nøkkelbånd rundt halsen, og hvordan bibliotekarer blir spurt om så utrolig mange ting. Bibliotekar er helt klart et annet navn på superhelt.

Men tilbake til Elling. Denne gangen var det Pia Tjelta, Nils Jørgen “Jøgge” Kaalstad og Trond Fausa Aurvåg som leste, sammen med regissør Arild Fröhlich. Nils Jørgen og Arild var med sist Film med ord jeg jobbet på også. Jeg har faktisk ikke sett Elling, men det var ikke noe problem. Det er rart hvordan gode manus og skuespillere som er flinke til å improvisere (for de har ikke lest manuset på forhånd) er alt du trenger.

Om du bor i nærheten og vil oppleve på film på en litt annen måte anbefaler jeg Film med ord på det sterkeste. Følg Deichmann på Tøyen på Facebook eller sjekk nettsidene deres, så vet du hva som skjer. Og kom innom biblioteket, det er virkelig utrolig fint.

English: I volunteered at the library at Tøyen again at another Film with words and it was just as good as the last time. This time they did Elling, and you should come the next time.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *