Spania, Portugal og Marokko i sommer!

Det startet med at vi måtte bestemme hvilken helg vi skulle til Tondheim i oktober og plutselig ble årets sommerferie i Spania, Portugal og Marokko!

Vi har ikke så mange faste planer ennå, men litt vet vi om hva vi vil gjøre. Årets sommerferie er nemlig en kombinasjon av flere ferieideer, en kombinasjon av alt som er bra. Vi skal til San Sebastian og Baskerland for å spise episk mat og samle Michelinstjerner (San Sebastian har flere stjerner enn Paris), vi skal på 2CV-treff i Portugal (som vi aldri har vært i før) og forhåpentligvis kjøre 2CV til Marokko.

Dette er det jeg ser for meg i San Sebastian. Uendelig med god mat, sjømattårn som i Frankrike, gammel stein, nydelig blått hav, strand og sandslott. Det er ikke store byen, så det er ikke så mye å se på, men vi er uansett der for å slappe av på sommerferie og spise god mat. Vi drar nok også til Bilbao (som heter Bilbo på Spansk, så morsomt) for å se oss rundt og det er mulig vi stopper innom Pamplona. Men ingenting er avgjort ennå, så vi får se hvordan det blir.

Etter kanskje en uke med å gasse oss skal vi på 2CV-treff. Jeg har bare vært på det én gang, i 2011, men resten av familien min er erfarne veteraner, så vi skal henge oss på dem. Ingen av oss har vært i Portugal før så vi skal oppleve landet. Vi må til Porto, vi skal drikke portvin (er det lov å la være når man er i Portugal?), vi skal oppleve Lisboa og vi skal se på fine biler. Pappa skal kjøre Spot ned, men resten av oss flyr. Sånn er det når det bare er én som har åtte uker ferie i strekk.

Men hvorfor Marokko? Jo, flere i 2CV-klubben har snakket om at når man allikevel har kjørt 3500 km for å komme seg til Portugal (det var bare 2000 km til treffet i Frankrike i 2011), så kan man like gjerne kjøre 600 km til for å ha vært med 2CV i Afrika. Hvor kult er ikke det? Så da tenker vi å bli med kortesjen til Marokko og være i enda et nytt land. Portugal blir mitt 28. land i Europa og Marokko blir 3. land i Afrika (fremdeles bare nord for Sahara) og de blir land 36 og 37 som jeg besøker 🙂

Mer detaljplanlegging blir det etter hvert, men jeg gleder meg allerede masse til sommeren, så det blir nok ikke lenge til ting er på plass (dessuten begynner hotellene i San Sebastian å bli utsolgte, så vi må tydeligvis skynde oss).

English: we have decided that this year’s big holiday is going to be in Spain, Portugal and Marokko and I can’t wait!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *