Påska 2017 i ti bilder

Vel tilbake fra ferie ville jeg vise dere påska 2017 i ti raske bilder. I hvert fall den delen vi tilbragte på hytta i Eggedal.

Det var folksomt på hytta påska 2017 kan dere tro, med fult hus og tre generasjoner på få kvadratmeter. Den første dagen løste jeg kryssord og spiste lammestek til middag, som man bør i påska.

Dag to tok Kristen, Erik og jeg med oss Bess på skitur. Ikke verst for påska 2017 at til og med bestemor på 90 fikk seg en skitur. Det var overskyet, men hadde kommet nysnø, så det gikk fint å gå.

Sammen besteg vi et fjell og spiste lønsj. Det kom til og med litt blå himmel! Luksus.

Etter lønsjen gikk Kristen og Bess tilbake til hytta og vi til Fiskeløysingen, det blir ikke påske uten vaffel, det er helt sikkert. Vi fikk til og med solskinn mens vi spiste vaffel, det kaller jeg kvalitetspåske.

Det var ikke så mye snø på fjellet og våren var helt klart på veg, så det ble litt hinderløypeskitur.

Påskeaften ble det kjøttfondue, som seg hør og bør. Det var travelt i fonduegryta, men det er så bra å spise sakte mat, for da får man pratet så mye mer.

Søndag snødde det, var lavt og tett skydekke, men ut skulle vi! Jeg pleier ikke å ville ut uansett vær, men skilysten var sterk i påska, så vi gikk mot Haglebu.

Mat må man ha, selv om det snør og blåser. Men etter en kald lønsj snudde vi og gikk hjem, for det er grenser for hvor mye selvpining vi liker.

Søndag kveld var det bare Bess, Erik og jeg igjen og vi nøt kvelden med kling. Vi slo opp om kling var spesielt for Eggedal og fant ut to ting, at det heter grautkling og at det er ekstremt vanskelig å lage. Så vi fortsetter å være takknemlige for at det er noen i Eggedal som lager kling for oss.

Mandag, siste dag i påska 2017, tok vi en tur i nabolaget. Det gikk fint å gå på skaren og vi oppdaget noen nye, fine utkikkspunkter. Som dere skjønner hadde vi noen veldig fine dager på fjellet.

English: ten photos of my weekend at the cabin. Skiing and hanging with family.

4 thoughts on “Påska 2017 i ti bilder

 1. Namnam! Vi pleier alltid å ha ostefondue på påskeaften! 🙂 Hva slags kjøttfondue hadde dere? Bildet du bruker av deg selv i biten som presenterer bloggen er veldig fint forresten 🙂

  • Ostefondue! Åh, det har jeg ikke hatt på lenge. Det er så godt. Til kjøttfonduen pleier vi bare å bruke en vegetabilsk olje i gryta og så dyppe det kjøttet vi har for hånden. Når det bare er Erik og jeg spiser vi ofte elg 🙂

   Og takk! Jeg liker bildet jeg også.

   • Tenkte på om dere lagde Fondue Chinoise eller Bourguignonne 🙂 Selv foretrekker jeg egentlig den første som er med buljong. Og “restebuljongen” er perfekt å lage suppe med dagen etter hvis man vil det 🙂 Elg har jeg aldri prøvd å bruke til fondue! Hørtes egentlig veldig godt ut!

    • 😛 nei, så mye kan jeg ikke om kjøttfondue, må jeg innrømme. Men det er tydelig at vi bør prøve buljong neste gang, flere som har foreslått det nå 🙂

     Elg kan brukes til alt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *