Søndagsmiddag på Ekebergrestauranten med familien

Søndag for en uke siden var vi så heldige å bli invitert på middag på Ekebergrestauranten med hele familien.

Vi hadde fått vindusbord og jeg klarte å kapre plassen nærmest vinduet. Det gjør maten ekstra god å ha ypperlig utsikt.

Vi hadde dagens treretter, som startet med aspargessuppe. Det er rart hvordan suppe som er så enkelt, kan være så innmari godt når det gjøres riktig.

Ida hadde det også bra. Det er fint vær når man har på seg solbriller inne!

Ida og jeg var sjåfører og testet ut alle de morsomme jusene og saftene de hadde på huset. De hadde flere gode, men de var litt penere å se på enn å smake på. De ble litt syrlige i lengden, dessverre.

Middag på Ekebergrestuaranten var julegave fra Bess til hele familien og vi klarte å finne en nydelig dag for det.

Hovedretten var klassisk, langstekt ku, bakte (fænsie) poteter og rotgrønnsaker. De hadde laget en puré av ristet blomkål som var skikkelig god og hadde reduserte oliven til, det må jeg prøve å lage selv for det var skikkelig godt.

 

Ole Andreas er helt klart den kuleste av oss “barna”, spesielt siden han nå er på buss og alt handler om å tjene penger og utvikle konsept 🙂

Til dessert fikk vi en nydelig sjokolademoussekake og en blodappelsinsorbét som var god, men bar preg av å ha ligget kjølig som kule litt lenge. Men å bruke blodappelsin ga en god variasjon, så det skal jeg prøve igjen.

Tusen takk til Bess for deilig middag (og tur! Kommer senere) på Ekebergrestauranten. Det er alltid fint å samles med god mat i solskinnet 🙂 Dette var første gang jeg var på ekebergrestauranten og jeg kan være enig i at det er litt som Stadtholdergaarden, men med bedre utsikt. Men sørvisen var litt treig og maten på vanlig “fin restaurant”-nivå, så det er en god restaurant, men på nivå med mange andre i Oslo.

English: Bess invited the whole family for dinner at Ekebergrestauranten. We had a perfect view, a nice meal and the sun made the afternoon even prettier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *