Papirtegning av Marit Roland på Blaafarveværket

Den beste utstillingen på Nyfossum på Blaafarveværket forrige uke var helt klart Papirtegning av Marit Roland.

Utstillingen er på låven på Nyfossum og det var virkelig et virkningsfullt utstillingslokale.

Utstillingen heter Papirtegning fordi Roland tegner med papir. Hun lager papirskuplturer til utstillingsrommet. Det minnet meg veldig om prosesskunstutstillingen jeg var på, der kunstnerne hadde tatt (billige) materialer de hadde for hånden og laget skulpturer som ikke bare var i rommet de stod i, men som var en skulptur som en del av rommet.

Og disse skulpturene eller papirtegningene var også det. De ga så mange assosiasjoner og det var så inspirerende. Jeg likte kontrasten mellom de grove, lafta veggene og det hvite papiret.

Denne draperte formen minnet om baldakiner eller vepsebol eller tjuker. De så ikke ut som papir, men som stoff og var majestetiske, selv om de er lette.

De var i forskjellige størrelser, men virkelig som store, stille kjemper.

Roland lagde to former med papir, disse runde her og så de spisse traktene under.

Jeg vet ikke helt hva jeg skal kalle dem. De er som rør, orgelpiper eller blåseintrumenter.

Men på en måte likner de også på koraller, på små sjødyr som lever i kolonier.

Jeg likte også hvor godt låven passet til å ha sånne utstillinger, hvordan åpningene mellom rommene gjorde at det ble en helhet i det.

 

Men også hvordan låven ble en del av utstillingen. Det var virkelig som en papirtegning, som at hun tegnet med papir på låven. Som dere skjønner likte jeg utstillingen veldig godt og jeg synes absolutt at du bør ta deg en tur innom om du allikevel skal den veien. Buskerud er ikke et dårlig sted for Norgesferie 🙂

English: we saw this wonderful exhibition with paper sculptures at Nyfossum at Blaafarveværket and I loved how the paper worked witht eh old barn. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *