Kokotxa – Michelinstjerne i Donostia/San Sebastian

Det er på tide å snakke om Kokotxa som vi spiste på da vi var i Donostia/ San Sebastian.

Grunnen til at vi hadde lengtet etter å dra til San Sebastian var jo for å spise god mat og fordi San Sebastian har høyest tetthet av Michelinstjerner per innbygger. Derfor måtte vi prøve en av Michelinstjernene i byen når vi var der.

Vi sjekket ut alle stedene i San Sebastian og bestemte oss for Kokotxa. Det er et moderne sted oppkalt etter torskekjaker kokt i hvitløksolje, så det måtte jo bli bra. Første bordsetning var ikke før 20:30, så vi tok en øl hos Gerald først.

På Kokotxa var det ikke så mange spanjoler, som jo er litt morsomt. Men vi antar at det nok er fordi vanlige dødelige spanjoler synes det er litt dyrt. Men vi fikk smørskum og brødpinner til ventemat.

Til aperitif var det tomatsuppe med vannmelon og en liten rekekake med minireker på. Jeg har ikke sett sånne reker siden vi var på fiskemarkedet i Busan i Sør-Korea.

Det dere ser her er en Erik som er litt skeptisk til maten sin. Han spiser ikke all mulig sjømat og den neste retten var utfordrende.

Vi fikk nemlig blekksprutbein! Jeg syntes de var veldig gode og veldig fine. Det er kanskje klisje, men det er veldig vakkert med blomster i maten.

Den neste retten var en av de aller beste. Morsom, eksotisk, nyskapende, bra tekstur og deilig smak. Det var nemlig en halv krabbe som var fritert hel. Så man skulle spise hele greia. Den var sprø og knasende og det var veldig morsomt å spise en krabbe hel. Jeg fikk spise halvparten av Erik sin også 😉

Til første hovedrett fikk vi perfekt fisk. Jeg tror det var torsk. Og så var det blekksprutarm med fyll og ertestryk.

På tross av hel krabbe og perfekt fisk og at det egentlig er klisjé så var kjøttretten magisk. Den var dekket i rugaske og var ikke helt alene på tallerkenen, men mest var den bare så mør at vi stønnet hele veien gjennom.

Dessuten fikk vi den beste vinen jeg har drukket til biff noen gang. Vi var slått i bakken og nerdet masse over den med sommelieren. Dessverre er det nesten ikke noe igjen. Sukk.

Den første desserten var som en dekonstruert rullekake. Den var ikke så morsom, dessverre, men melkeis er ikke det beste jeg vet, så det er ikke så rart.

Den magiske desserten var den her. Det dere ser er lakrisbiter med sitronis i midten. Jeg elsker kombinasjonen av strukturer og temperaturer og alt. Sååå bra.

Da måltidet var over fikk vi en veldig fransk avslutning, flere bittesmå kaker. En perfekt Madeleine, sjokolade- og kaffepudding og en hasselnøtt i mørk sjokolade.

Vi avsluttet måltidet med fancy te og gikk ut i natten. Er du i Donostia/ San Sebastia så anbefaler jeg absolutt å dra innom Kokotxa. Det var skikkelig bra mat, god sørvis, masse damer som jobbet der (yay!) og midt i sentrum.

English: This summer, when we were in Donosta/ San Sebastian we went to Kokotxa. It is one of the Michelin star restaurants there and it was really good.w

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *