Sykling

Jeg er veldig glad i å sykle. Jogging kan du få billig av meg, men å sykle, det er bra. Jeg er en fartsjunkie og liker egentlig alle ting som går fort. Det er kanskje derfor det er smart at jeg har en bil med 29 hestekrefter. Det er fysisk umulig å kjøre superfort, så da må jeg lære meg litt tolmodighet. Jeg har to svært strukturerte og turglade foreldre og sommerferier hos hos har alltid inkludert en uke med fysisk utfoldelse. Fram til jeg var ca 15 år gikk vi fra hytte til hytte på fjellet en uke hver sommer (vi har ikke hytte, da må man jo gå på tur på de samme stedene år etter år) og fra jeg var 12 år startet vi å dra på sykkeltur. Jeg har en bror som er 3 år yngre, så sykkelturen da jeg var 12 var ikke så lang. Men gjennom planleggingen av sykkelturen kom mamma og pappa borti Nordsjøruta. Det er en sykkelrute som går rundt hele Nordsjøen, gjennom Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Nederland, England, Skottland og Færøyene.

Det er merket rute rundt hele Nordsjøen og egne sykkelkart til ruta. Det er bedre tilrettelagt i noen land enn andre, men det er en veldig god måte å komme seg rundt og få sett litt. Så da jeg var 12 startet vi i Norge og siden den gang har vi tatt en liten bit hver sommer. Vi hadde tiårsjubileum for ikke lenge siden og vi har nå fullført Norge, Sverige, Danmark, Tyskland og Nederland, så alt som gjenstår er de Britiske øyer og Færøyene. Det er omtrent 5000 km rundt og vi sykler ikke så lange dagsetapper, så det tar noen år før vi er ferdige, men det er egentlig greit. Det er godt å ha et prosjekt man holder på med og som vi har felles alle fire. Jeg vet ikke helt hva vi skal finne på når vi er ferdige. Dessuten er de gamle speidere begge to, så det er absolutt reisen som er målet, ikke å ha syklet lengst mulig. Det er viktig å ha tid til å kunne stoppe og spise is, plukke markjordbær og å bade.

I år er et spesielt år, for i år skal vi ikke på sykkelferie. Jeg visste ikke når jeg skulle jobbe og Bror visste ikke når han kom ut av militæret så det ble vanskelig å planlegge. En del av områdene ruta går gjennom er veldig populære sommerferieutfartssteder, så skal man ha tak over hodet må man bestille i god tid. Men så skal vi alle sammen på biltreff i Frankrike i juli, så det ble besluttet at det ikke blir sykling, men heller bilferie som blir fellesferien i år. Vi har, som jeg har sagt før, hver vår 2CV og tre av dem skal kjøre fra Oslo til Salbris, sør for Orleáns og tilbake i juli/august. Det gleder jeg meg til!

Men siden det selvfølgelig ikke kan bli sommer uten sykkeltur, så sykler jeg opp og ned til Bymarka så ofte jeg kan og så følger jeg med på Hans Olav sin blogg. Hans Olav er i Komité Speiding med meg og i sommer sykler familien hans i Danmark. De har med seg internett og blogger underveis. Så da driver jeg med litt mimring, det er fint.

PS: jeg hadde ingen fine illustrasjonsfoto fra sykkeltur på dataen, men jeg skal se hva jeg kan finne etter hvert 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *