News flash

Mitt nyhetsbilde akkurat nå er ikke så innmari rosenrødt. Ikke at jeg er trist og lei for at verden tydeligvis ikke er et så innmari bra sted (kanskje jeg burde vært det?), men det er mye som skjer der ute som jeg synes man bør få med seg og gjøre seg noen tanker om.

Først ut er en dame hos VG som har vært ute og vandret i Oslo i niquab. Det er noe å tenke på både hvilke reaksjoner hun får og hvilke tanker hun gjør seg selv rundt dette. Tarapi gjør seg også noen tanker rundt dette. Hun trekker det over til facebook og hva facebook synes er greit (lettekledde damer) og ikke greit (lettkledde menn). Som jo både er festlig og litt trist på en gang.

Så er det Hellas. Stakar Hellas tenker jeg. Og så vet jeg at “stakar” kanskje ikke er riktig reaksjon for en med høyere utdanning slik som jeg, men så vet jeg ikke så mye om saken heller. Men denne artikkelen handler streng tatt om at grekerne holder på å bli så skrekkelig fattige at det er en merkbar økning i antall barn som blir forlatt av foreldrene sine. Jeg vet ikke om det er vanlig at fattige folk gir bort barna sine til institusjoner når de mener de ikke kan forsørge dem lenger, eller om dette egentlig handler om at moderne mennesker begynner å tro at man kan gi tilbake barn man ikke vil ha. Det er nemlig et økende problem for adopsjonsbyråer at foreldre som har adoptert vil levere tilbake barna sine…

På et vis mindre alvorlig er denne kronikken om toleranse og vitenskap. Kronikkforfatteren skriver om om lærere må tro på det de underviser. Aktualiteten her ligger i at det er mange religiøse mennesker som ikke mener evolusjonsteorien er riktig (jeg nekter å skrive at de ikke tror på evolusjonsteorien. Man kan ikke tro eller ikke tro på den, man kan være enig eller ikke. Det er en vitenskapelig teori på linje med gravitasjonsteorien. Hvor mange har noen gang spurt deg om du tror på gravitasjonsteorien?), men som underviser i den på skolen. Bør man ansatte en kreasjonist som naturfaglærer? Hvordan forholder vi i vårt veldig vitenskapsforelskede samfunn til alle de som kommer til oss som betviler fundamentale deler av vitenskapen? Det er en debatt som er vanskelig og vrang (og som jeg skjelden gidder å komme borti, det er bare for mange idioter i kommentarfeltene rundt på internett), men det var en åkei kronikk 🙂

Til slutt er det en liten triviell gladsak om en skuespiller som holder til her på Trøndelag teater (og som jeg derfor har sett oftere enn en del av vennene mine det siste året), som visstnok skal spille i film med Will Smith. Jeg synes det er hyggelig at Trøndelag ikke er så langt unna resten av verden som det innimellom virker…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *