Forskningsformidling

Jeg fant denne artikkelen om endringer i et trekk (fenotyp) i en fugleart i Nord-Amerika, mest sannsynlig på grunn av seleksjonspress fra økt biltrafikk i området der fuglene bor. Det er en god artikkel som belyser saken helt korrekt og uten å trekke forhastede slutninger. De er flink til å vise at det ikke er tydelig akkurat hvorfor det er skjedd, men at det er godt mulig at biltrafikk på noe vis har påvirket vingelengden i populasjonen. Det er en morsom artikkel og dere bør lese den. Men det jeg virkelig likte med artikkelen var et PS til slutt:

PS: Før noen vil rase fra seg i kommentarfeltet eller på e-post: Ja, tittelen er noe unøyaktig. Det er selvsagt ikke akkurat de fire fuglene der som har lært seg å unngå å bli påkjørt. Det er én bestand som har tilpasset seg. Men noen begrensinger er det i en tabloidtittel. Men hvis noen absolutt vil, er det bare å rase i vei om både dette og annet dere måtte ha på hjertet (innenfor rimelighets grenser, da, f eks ingen hitling av fugl!). Og ja, det var en pinlig skrivefeil i første avsnitt (bil, ikke fugl), takk til dere som har sagt fra :)”

Kjære Sindre Granly Meldalen, du er akkurat nå min absolutte favorittjournalist!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *