Tur i Buda hills

Det ble tid til en tur i skogen også da vi var på interrail i sommer, nemlig til Buda hills. Det var der vi tok barnetoget som du kanskje husker, men etter toget gikk vi tilbake gjennom skogen. Det var deilig å være ute i skogen etter mange dager i asfaltjungelen, må jeg si.

Det var ikke noe skilt der vi gikk av toget, så vi begynte bare å følge en sti og etter hvert fant vi disse merkene på trærne.

DSC_3119

DSC_3121

Stien krysset stadig toglinja og det var mange fine porter som vi måtte gjennom

DSC_3123

Vi visste ca hvor vi skulle, men det var så vanskelig å huske navnet på stedet, at vi egentlig bare fulgte fargemerkingen.

DSC_3125

DSC_3132

Så kom vi til et utkikkstårn!

DSC_3134

Masse fin utsikt! For det meste av Budapest.

DSC_3140

DSC_3148

Vi kom til et togstopp der det også var et kiosk, så da stippet vi og kjøpte lønsj.

DSC_3153

Det hadde jo ikke vært varmt i Oslo ennå på denne tiden i juni, så jeg ble litt flekkvis solbrent etter hvert som jeg hadde forskjellige topper på meg…

DSC_3157

Vi fortsatte på vår ferd, og her var det mange stier å velge mellom. Vi valgte den passe lange og passe bratte opp til neste utkikkspunkt. I tårnet var det også en kiosk, men de hadde ikke is, så da ble det ingenting.

DSC_3166

På bildet ser dere utkikkstårnet vi akkurat hadde vært på, der nede hadde vi akkurat gått.

DSC_3168

DSC_3179

Fellesbilde på toppen! Fra tårnet gikk det en vei ned til en stolheis som vi tok ned. Den tok folk egentlig opp for å komme til tårnet, hvor det har vært restaurant tidligere. Litt som i Holmenkollen, egentlig.

DSC_3182

Alltid rart å kjøre stolheis uten ski på beina. Men det var nydelig utsikt over byen og da vi kom ned dro vi hjem og så på Mák.

DSC_3183

English: in Budapest we did a hike in the Buda hills one day, after taking the train serviced by children. It was wonderful being out in the woods, it was good excersise and we saw some stunning views.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *