Alene

På lørdag var jeg ute alene. Det var ikke egentlig planen, jeg skulle bare på konsert alene, men så ble det sånn. Det var en utrolig god konsert! Det er når publikum og artist koser seg sammen at det blir ordentlig bra. Når de koser seg i hverandres selskap og alle vil at det skal vare for alltid.

Beth Hart har holdt på lenge og det var tydelig at det norske publikummet elsket å se henne live og at hun elsket å holde konsert. Det var en del gåsehud gjennom konserten og jeg koste meg masse. Jeg tenkte ikke så mye på at jeg var alene nettopp fordi alle de andre koste seg så mye også.

Men konserten var så bra at jeg ikke ville hjem og legge meg. Ikke at jeg så ofte vil hjem og legge meg, men på lørdag hadde jeg ingen planer og ingenting jeg måtte på søndag. Sånn har sikkert du det hele tiden, men ikke jeg.

Da konserten var over gikk jeg i stedet for til Crowbar for å drikke morsomt øl. Det var egentlig litt sent, men jeg klarte å finne plass på en benk oppe ved matserveringen. Jeg drakk et gresskarøl og et juleøl mens jeg hørte på andre folks samtaler, tenkte på ingenting og var på internett.

Jeg er egentlig så mye alene på kontoret at jeg ikke trenger å være så mye alene ellers. Men jeg liker veldig godt å være alene i en folkemengde, sånn som å være alene på en full bar. Eller spise middag alene på restaurant. Man er jo aldri alene med en bok (eller en smarttelefon), men så er man det jo litt allikevel. Kanskje er det annerledes når man bare er midlertidig alene, sånn som jeg er. Jeg har jo en mann jeg kan gjøre romantiske ting med og er bare alene innimellom. Men jeg liker det.

Det var ingen som plaget meg eller prøvde å legge an på meg. Kanskje så jeg utilgjengelig ut. Kanskje var det opplagt at jeg ikke kom til å være positiv. Kanskje så de gifteringen min på lang avstand. Kanskje var det mitt resting bitch face. Uansett, det var deilig å være alene. At ingen tok kontakt.

PS: det hele ble skrevet sent på kvelden på lørdag, men jeg synes at det var mer enn bra nok til å publisere som det var 🙂

English: some contemplation while I was sitting alone, drinking beer on Saturday night, about being alone in social places and not feeling alone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *