Mellom extra small og large – tanker om størrelse

Jeg har gått opp i vekt jevnt og trutt siden jeg begynte på masteren min. Jeg har aldri veid meg mye, så jeg har bare merket det ved at klær har blitt strammere og strammere til de til slutt ble for små. Jeg har ikke villet handle med tanke på at jeg kom til å bli enda større, så jeg har stadig kjøpt klær som var stramme, men akkurat gikk og har derfor stadig gått i ubehagelige klær og stadig hatt klær som har blitt for små.

Til slutt har jeg gått lei stramme klær og prøvd å legge vekk angsten for å kjøpe klær til en størrelse av meg som jeg ikke vil være. For klær må man ha på seg. Jeg har kjøpt nye bukser, nye gensere, nye jakker og nye kjoler i 2015. Jeg prøver å kjøpe klær som faktisk er løse og behagelige, og selvfølgelig fine.

Klær som har gjort livet mitt bedre det siste året: strechy kjoler fra H&M i burguner og blå, strechy bukser fra BikBok, skjørt med strikk i livet, posete, men korte strikkegensere.

Gjør jeg noe med det? Trente i hele fjor og det gjorde ingen forskjell. Jeg trener for å være sunn og sterk, ikke for å bli tynn. Det er mye fordi jeg vet jeg ikke kan bli tynn av å trene. Har ikke orket å spise lite og trene og jobbe masse. Men nå som det er lettere med treningen (og stadig nye klær blir for små) har jeg begynt å skrive ned det jeg spiser i en app for å bli bevisst på hvor mye jeg burde spise for ikke å gå opp i vekt. Så får vi se hvordan det går. Jeg har sett Beate få det til skikkelig bra i året som gikk, men har også vært misunnelig fordi jeg ikke har fått det til selv. Men så får man ikke til ting man ikke jobber med.

English: thoughts on my size, my weight, clothes that don’t fit and buying clothes for a size you wish you didn’t have.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *