Klassisk luksus på Stadtholdergaarden

Plutselig gjorde jeg så mye fint at jeg ikke rakk å blogge om det. Men nå kommer det en liten serie om alt det fine jeg gjorde for to uker siden 🙂

Først: Stadtholdergaarden! Jeg hadde aldri vært der før, mamma og pappa har ikke vært der siden det åpnet for en kvinnealder siden, så vi var alle litt spente på hvordan det skulle være. Jeg har aldri vært på en Michelinrestaurant som har hatt stjerne så lenge, så jeg var spent på hvordan det ville være annerledes.

DSC_0288

Aller først må jeg si at sørvisen var nydelig. Fra vi ble møtt i døra, mens vi ventet på siste gjest, da jeg trengte en vase å ha blomster i og underveis i middagen. Engasjerte, oppmerksomme, åpne folk jobbet der og jeg følte meg godt passet på hele veien. Etter å ha vært på mange hispterrestauranter var det godt å være et sted som ikke prøvde å være kul, som visste at de var bra og som var engasjerte for det de holdt på med.

DSC_0291

Vi startet med en apiritif med sprudle og bourbon (tror jeg det var).

DSC_0295

Så fikk vi vannbakkels med geitost og potetgull med annen krem.

DSC_0300

Agurkbiter med rogn og teryakitorsk.

DSC_0307

Blåskjell med masse spennende i. På dette tidspunktet er jeg ikke sikker på om vi har startet de “de ordentlige” rettene på menyen.

DSC_0314

Vi fikk skrei, var det som chevice, kanskje? Med sitrussaus og hasselnøtter. Jeg er veldig for hasselnøtter i fænsi mat.

DSC_0320

Denne retten var bare jordskokk i ulike former. Chips, krem, stekt. Så godt. Masse umami. Mmmm

DSC_0321

Det var også deilige brød hele veien. Brioche er så digg. Som å spise bolle til middag.

DSC_0324

Vi hadde vinmeny, som alltid blir litt mye vin til slutt, men veldig fint underveis 🙂

DSC_0328

Hva var dette? Hm, tror det grønne er spinat, men jeg er neimen ikke sikker.

DSC_0330

En hvilerett, skrapet is, iskrem laget av agurk og agurkstriper. Veldig god, morsom kombinasjon.

DSC_0332

En av hovedrettene! Verdens møreste and, den morsomme brokkolien og nydelig saus.

DSC_0336

Vi fikk ost med fruktbrød

DSC_0337

og sauser til. Syltetøy, honning og basilukum og nøtter. Mmmm

DSC_0351

Til slutt desserten, rullekake, is og mousser. Jeg synes aldri dessert er magisk og vet ikke helt om jeg er enig i at rullekake er in, men den var ikke dum 🙂

DSC_0353

Vi avsluttet med dessertvin og små søte biter

DSC_0355

Jeg elsket presentasjonen, det kunstneriske, hvordan de brukte serviset, mellomrettene, hvordan de presenterte rettene (muntlig), intervallet mellom rettene og stemningen i rommet. Ja, jeg anbefaler Stadtholdergaarden på det sterkeste. Har du ikke råd til hovedrestauranten, gå i kjelleren, de har det samme kjøkkenet og rimeligere priser. Jeg har i hvert fall tenkt til å gå dit igjen. Et sted du kan stole på og skikkelig bra mat. Ikke størst på innovasjon og snodighet, men skikkelig bra.

English: I went to Stadtholdergaarden on my birthday and I was very, very pleased with the food, the service and everything. I will be back.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *