17. mai, gratulerer med dagen!

Hurra! Hurra! Gratulerer med dagen! 17. mai er en av de beste dagene i året. Man spiser god mat hele dagen, til og med frokost er en fest, man er stivpynta hele dagen og man ser masse, masse folk hele dagen. Alle ting jeg liker, på én dag.

DSC_2046

I år som i fjor skal vi ha 17.mai-frokost hos oss. I år blir det dessverre ingen utsikt, siden det er plast foran vinduene, men det blir langbord, deilig mat og nydelige folk. Tror jeg aldri har spist frokost alene på 17. mai. Det går liksom ikke det.

DSC_2074

Så skal vi ned i sentrum for å se på toget, si “hurra!” og vifte med flagg. Det er jo egentlig barna som gjør dagen, så det er godt å se dem, høre korpsene og se marsjeringen. Etter at vi flyttet til Oslo har jeg til og med sett kongen en gang.

DSC_2083

Etter toget blir det lønsj, men en eller begge familiene, vi får se. Men det blir enda mer festmat, flere folk, mer sprudle og mer morro. Ah, det er en så bra dag.

DSC_2089

De siste årene har vi vært hos Chris og Knut, men i år pusser de opp hytte så flisene fyker, så i år skal vi andre steder.

DSC_2098

Men vi skal høre på DNS på Aulatrappa kl 14, som vanlig og når vi er ferdige i sentrum er det på tide med siste punkt på lista, nemlig kos hos Ola.

DSC_2119

Ola har jo flytta fra Grünerløkka, men det blir allikevel mat, kos, kanskje grilling, flere av folka som ikke liker tidlige frokoster, portvin og morro.

DSC_2140

Vi får siste måltid i fellesskap, i finstasen og så rusler vi hjem, møre i føttene, fremdeles stappmette og ikke helt klare for arbeidsdag dagen etter.

DSC_2157

Hva gjør du på 17. mai? Liker du fullt program eller gjemmer du deg i en park med en øl? Liker du å gå i bunad eller prøver du å komme unna med så lite pynt som mulig?

English: today is the Norwegian consitution day and the day that Norwegians celebrate the most. We are outside, together, eat well, talk to strangers, dress up and do all the other unusual things.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *