En korfest etter korkonkurranse

Lørdagen i Cork var selve konkurransedagen. Vi stod opp, spiste frokost, gikk ned i sentrum, øvde sammen med Sindre som endelig hadde kommet, spiste lønsj, skiftet til bunad, gikk til City Hall, sang våre fire sanger og så var det korfest.

DSC_0197

Vi hadde booket bord til alle på samme restaurant, så mens vi ventet tok vi en øl i baren på hotellet. Eller to, egentlig. Jeg lærte folk om half pints og hvor praktiske de er.

DSC_0209

Vi fylte hele hotellbaren, faktisk. Det var veldig god stemning. Alle var glade for at det var over, ganske fornøyde med hvordan det gikk og klare for å ha en helt fri frikveld.

DSC_0219

Helga, Viktoria og Mari hadde verdens morsomste utveksling av familietradisjoner og jeg lo så jeg grein i 20 minutter strekk. Så utrolig morsomt. Men til slutt var det på tide med mat, så vi gikk opp bakken og inn til et langt langbord.

DSC_0241

Vi var jo over 20 stykker til bords, så mens vi ventet på maten ble det vin og mer prat.

DSC_0242

Drikkeviser og sang ble det til og med tid til. Vi er kanskje ikke det mest joviale koret, men denne lørdagen var vi så sprudlende at det ble sang ved bordet opptil flere ganger.

DSC_0271

Jeg koste meg masse og hadde det utrolig gøy. Etter mange lange dager i Cork hadde vi blitt ordentlig kjent alle sammen og vi var alle så glade for at vi var ferdige med konkurransen. Det var noen kor som ikke sang før ca kl 21 på kvelden, så vi var veldig takknemlige for at vi sang på ettermiddagen.

DSC_0285

På kvelden var det en offisiell korfest i regi av korfestivalen, nede i sentrum. Så da vi var ferdige med å spise, synge og alle hadde betalt, bar det ned i sentrum igjen for å være med på den store korfesten og mingle litt med alle de andre korene som hadde vært med i konkurransen. Vi hadde sett noe til de andre korene som bodde på hotellet vårt, men ellers hadde vi ikke snakket med noen andre.

DSC_0293

Det var fest med et pianorom og et irish dancing-rom og veldig mange, veldig letta og glade korister, så det ble en bra fest. Vi minglet, noen mer enn andre, danset, sang og koste oss. Jeg brukte mesteparten av kvelden sammen med noen fra det tyske koret som hadde deltatt. De var det eneste andre koret som ikke var blandakor og vi hadde mye å snakke om.

DSC_0302

Det ble en sen kveld, de rakk å skru på lyset før jeg gikk fra festen, og tidlig neste morgen skulle vi synge i gudstjeneste, men det tar vi en annen dag.

English: the Saturday in Cork was the day of the actual competition, so we rehearsed, sang and then had a big party. Beers with the choir, dinner with the choir and then we joined the choir festival party. It was the most fun party I have been to for a while.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *