Veien til Veierland

Da vi var på Veierland sist helg kjørte vi ned med Dolly og tok ferga ut til øya. Da fikk jeg endelig sett litt mer av øya og jeg tenkte å vise dere hvor vakkert det kan være å komme seg steder.

DSC_0100

For å komme seg til Veierland uten egen båt må man ta ferga fra Tenvikbrygga. Den går en gang i timen, koster 45 kr per person og bruker ca 20 min til vårt stopp. Vi tok siste ferga og det var nydelig solnedgang på gang på vei ut.

DSC_0105

Flatt hav, sol, måker og nydelig lys.

DSC_0109

Det var deilig å få en tur på vannet etter en lang dag på kontoret, sommervarme og en lang tur i Dolly i sola. Det er godt å se litt horisont og kjenne på havlukta.

DSC_0110

Første stopp på Veierland er der de fleste går av. Der står trillebårer og firehjulinger og venter på hytteeierne hele sommeren og det er ikke langt til Dagros eller kirka.

DSC_0113

På vårt stopp var det bare oss og en til som gikk av. Her var det enda flere trillebårer på rekke, alle pent merket med familiens navn, alle ganske værbitte, men klare til dyst.

DSC_0115

Vi hadde alt vi trengte på ryggen og trasket innover øya, forbi veikryss..

DSC_0116

.. og sauer. Det var flere helt ferske lam som var ute på enga og Erik ble helt trollbundet.

DSC_0119

Det var en vakker tur over øya, men nydelige hytter i nydelige hager. Dessuten virker det som om folk feller litt trær igjen, så det ikke er så mørkt og dystert over alt, det er fint å se.

DSC_0121

English: I think the trip itself out to Erik’s family’s cabin is so nice, with the ferry and walking across the island.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *