Einball, toball og to furustubber

Da vi var på Veierland hjalp vi til med å få ut to furustubber. Det var to store furutrær som holdt på å løfte hytta og etter at trærne var felt stod det to store furustubber igjen. Og disse to trestubbene skulle vi hjelpe til med å fjerne. Vi hjalp til, men vi fikk ikke ut rota, akkurat som i sangen.

DSC_0146

Vi startet med å grave ut røttene rundt stubbene. Vi hadde egentlig bare en motorsag til å få opp stubbene og ingenting er så dumt for et motorsagkjede som jord og stein, så da måtte vi grave fram røttene så vi kunne sage dem.

DSC_0155

Vi begynte med stor hakke og stor spade så vi fikk vekk gresset og jorda. Det var en god styrkeøkt, da. Ingenting er som å bruke hakke og spade ute i sola og kjenne at musklene du trener på treningsstudio hjelper deg “i virkeligheten” også. Men vi holdt ikke på lenge før det ble tydelig at det ikke egentlig var noe jord, bare røtter og svaberg.

DSC_0159

Så etter hvert måtte til pers med små spader for å få fram røttene. Det var overraskende mye arbeid. På tross av at det ikke var et stort område ble det noen trillebårlass med jord. Og på en tomt som den ved hytta, var det egentlig ganske greit å fylle opp noen steder med litt mer jord.

DSC_0167

Til slutt kom Kristen fram med motorsagen og begynte på stubbene. Vi rakk ikke å få dem helt bort, men det var en deilig dag i sola og jeg ble solbrent på skuldrene 🙂 I helga var det grått, men jeg gleder meg til mer sol og mer utearbeid.

English: two weeks ago, when we were at Veierland, we helped getting rid of two tre stumps. It was hard work, super nice to be out in the sunshine and we didn’t manage to get rid of the whole thing, but we tried.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *