Champisfrokost, barnetog, is, kor og balkongheng

På 17. mai hadde vi fullt program, som vanlig. Det er sånn vi liker det. Frokost, folk, barnetog, alt mulig. Men vi begynner med frokosten. Vi var 9 stykker til frokost, ved et bord med plass til åtte. Det er sånn man vet det blir en bra frokost.

DSC_0102

Alle hadde tatt med seg noe godt til frokost, som seg hør og bør. Vi stilte med kransekake og eggerøre, en ypperlig kombinasjon. Vi startet med å åpne en flaske sprudle og lære hverandres navn. Line og Tom hadde sin første 17. mai og hadde mye å lære.

DSC_0105

Det var en vakker forsamling som hadde kommet på frokost. Karen, Anders og Kristine har blitt faste gjester til frokost.

DSC_0109

Jeg hadde ikke på meg bunad, for første gang siden jeg konfirmerte meg, faktisk. Det ble min sommerfuglmønstrede kjole fra H&M og perler 🙂

DSC_0110

Jeg elsker frokost, du kan spise alt til frokost. Pai, salat, egg, skinke, kaffe, iste. Mmm, frokost. Og champagne, da, også viktig.

DSC_0113

Kjekke menn i bunad, det er sånt som skal til til frokost.

DSC_0114

Og kjekke damer i blomstrede kjoler, selvfølgelig. Fine Ina.

DSC_0115

Frokostdessert er en god oppfinnelse. Ingenting er som å starte dagen med bløtkake og kransekake. Etter frokost bar det ned til sentrum for å se på barnetog, korps og folk.

DSC_0121

Tom og Line nøt dagen, beundret bunader og så på toget.

DSC_0122

Ah, ingenting er som barnetog. Barn som holder o tau for å ikke gå seg vill, korps, flagg og faner. Hurra!

DSC_0138

Etter å ha sett på toget en liten stund gikk vi opp til slottet for å ta en titt på kongefamilien. Ingenting er som å gjette hvem som er hvem oppe på balkongen på lang avstand. Jeg hadde på meg kapteinhatten min fra Istanbul, for å gi meg selv litt skygge. Og så varmt som det var er jeg glad for det.

DSC_0149

Men så var det på tide på is! Vi gikk til Vika, kjøpte is og satte oss på trappa ved Haakon for å nyte sola og se på folk.

DSC_0152

Ruben og Åse kom innom og hang med oss på trappa og ble med oss bort til Aulaen. Vi så siste rest av barnetoget på vei bort, til og med.

DSC_0167

Så var det på tide med nasjonalsanger fremført av DNS, Den Norske Studentersangforening, på Aulatrappa. Konserten blir direktesendt på P2 og vi fikk 45 min med virkelig stolt mannssang. De var veldig flinke i år, det var tydelig at den nye dirigenten er bra.

DSC_0170

Mesteparten av konserten stod de inne bak søylene, men den siste sangen tok de utenfor. Dere ser pappa i grå dress helt bakerst 🙂

DSC_0177

Etter konserten tok mamma og pappa oss med til Håndtverkeren for mer sprudle og litt lønsj. Audun og Kari var også med og det var godt å sitte litt og slappe av.

DSC_0179

Det var godt mat og mye bra ølutvalg på Håndtverkeren, tror jeg må tilbake dit.

DSC_0189

Neste punkt var det siste punktet på programmet, nemlig kos hos Ola. Bror og jeg dro innom hjemme for å hente mat og så dro vi til Ola på Tøyen for å nyte resten av dagen på balkongen.

DSC_0204

Frokostrester til middag! Det er alltid fint å avslutte 17. mai i Olas sofa, med bra folk og avslappet stemning.

DSC_0207

Vi fikk til og med prøve noen av klærne Ola hadde tatt med seg hjem fra Dubai. Jeg synes denne kombinasjonen på Karen funket veldig bra 🙂

DSC_0235

Det var en bra dag, det var veldig trivelig å ha med Tom og Line og før neste år må jeg enten ta ut bunaden etter bli litt mindre. Det første er nok enklest…

English: my entire 17. May. The breakfast, the parade, icecream, the consert, lunch and hanging out at Ola’s place. Another perfect 17. May, this time with fantastic weather.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *