Kirkekaffe hos katolikkene

Selv om konkurransen var over var ikke korfestivalen over i Cork, så søndag morgen var det på tide å synge i en katosk gudstjeneste. Men vi visste at vi skulle belønnes med kirkekaffe, så det gikk greit.

DSC_0311

Det hadde blitt en sen kveld for de fleste, med festing langt utover i de små timer, så selv om gudstjenesten startet først kl 11, ble det en tidlig morgen.

DSC_0312

Men det var en nydelig kirke. Føles så staselig med det høye taket, buene og alle de fargerike vinduene. Man blir liksom sittende og se rundt seg lenge.

DSC_0321

Vi hadde fått plass innerst til høyre. Det var første gang jeg var med på en katolsk messe og for det meste virket den veldig lik som de gudstjenestene jeg har vært med på før, men de drev ikke med allsang. Ingen salmer, unntatt en som de bare sa teksten til. Så vår sang var den eneste syngingen. Men å synge latinske hymner får en litt annen betydning når man er et sted hvor man faktisk sier bønnene på latin og vet hva det vi synger betyr.

DSC_0333

Da messen var ferdig inviterte de oss på kirkekaffe. De hadde laget nydelig sandwicher, det var kake, te og snacks. Alt man vil ha når man er litt bakfull, egentlig. Var godt med varm, sterk te og noe å knaske på.

DSC_0335

Føles autentisk å ha vært på en katolsk messe i Irland, ettersom den katolske kirken har en så viktig rolle i samfunnet der. De driver visstnok med mye opprydding i kirken nå, etter at det jevnt og trutt har kommet fram forferdelige misbrukssaker i kirken. Og i slutten av messen sa presten at det er en som blir etterforsket i menigheten, så om noen har informasjon så må de dele det med politiet. Fasinerende å høre.

DSC_0344

Da maten var spist og kaffen drukket gikk vi tilbake til bussen og ble kjørt tilbake til hotellet. Så hadde vi alle noen timer med velfortjent hvile før vi skulle på vinnerseremonien og finne ut hvordan vi gjorde det i konkurransen, men det tar vi senere.

English: even though the competition was over, we still had to sing in the choral festival, so early Sunday morning we sang in a Catholic mass. It was a nice church, small congregation and nice sandwiches.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *