Magnolia worship :-)

Jeg sykler forbi tre magnoliaer på vei fra toget til kontoret hver morgen og de er helt utrolige akkurat nå. Jeg er veldig glad i magnolia og vil dele noen bilder av dem som jeg tok tidligere i uka. Det var mange som likte det fine, varme været sist helg 🙂

image

Her står de, tre magnoliatrær i en klynge. De er i enden av hagen foran Urbygget (bygget med ur i, altså), nesten lengst vest på campus før du kommer til husdyrfagbygget der jeg har kontor. De står i en nedoverbakke, så du sykler raskt forbi dem på vei ned, men får sett på dem lenge på vei opp.

image

Det er to hvite trær og ett rosa. De to hvite hadde kommet mye lenger i blomstringen enn det rosa, som dere ser.

image

Det er noe vakkert ved de klare hvite blomstrene på de bare greinene. Store og fine, lange kronblader, de er liksom litt grasiøse. I botanisk hage på Tøyen er det også magnolia og der fortalte en guide at de ikke nødvendigvis blomstrer hvert år. Nettopp fordi de bruker så mye energi på å lage alle blomstrene er det ikke sikkert at de har nok energi til å gjøre det hvert år.

image

Den rosa hadde kommet mye kortere med blomster kun ytterst på grenene, helst øverst der det var mest sol.

image

Er de ikke nydelige? Jeg synes de går kirkebær- og morelltrær en høy gang. Men de er tydeligvis varmekjære, vokser sakte og trenger en lun plass, så det er ikke noe for en hvilken som helst hage. Men man trenger jo ikke ha dem selv, for å kunne nyte dem.

English: I am so enjoying the blooms right now, especially the magnolia on the university campus. They are just so beautiful.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *