Offentlige bibliotek og cocktails i Cork

Vår første fulle dag i Cork stod det på planen å synge i det offentlige biblioteket i byen. Jeg er ikke så ofte innom bibliotek, men som en del av korfestivalen synger korene rundt omkring i byen uten at folk må betale inngang. Det er for å gi kultur og korsang til folket på steder hvor det vanligvis ikke er.

t-007

Ettersom vi startet dagen med konsert, startet vi også dagen i bunad. Korbunaden vår er en variant av Bærumsbunaden, men enklere. Vi gikk gjennom sentrum til biblioteket. Cork sentrum er veldig koselig, forresten 🙂

t-019

Så hadde vi konsert for alle som var innom biblioteket en torsdag morgen. Det var et veldig fint bibliotek og egentlig ganske fint å synge der. Morsomt at folk kommer inn, blir glade når de oppdager oss og blir stående og lytte til konserten var over.

t-034

Etter at vi var ferdige var vi innom English Market for litt lønsj. Det er mathallen i Cork og det var masse folk der og masse fint å spise. Kult å se at folk fremdeles går til slakteren og fiskehandleren.

Hele ettermiddagen øvde vi. Først hele koret og så førstealtene. Vi trengte å øve på litt konkurransereportoar og litt til de konsertene som var igjen og det var veldig hyggelig å bare være oss. Etter en lang dag med øving fant vi et bord på Orso, en kul restaurant ikke lang fra School of Music, der vi hadde øvd.

t-066

Vi tok gruppebilder, drakk god øl, spiste deilig mat og koste oss.

t-075

Dessuten ble jeg avslørt som en “vanskelig kunde” etter at jeg fikk en dessert med masse, masse pisket krem, selv om det ikke hadde stått noe om pisket krem i menyen. Og da jeg klagde fikk jeg tilbud om en annen dessert, men valgte i stedet å få dagens cocktail 🙂 Den var veldig god og jeg måtte hverken betale for desserten eller cocktailen etterpå. Det er bra sørvis, det.

t-083

Da vi var ferdige med å spise var vi ikke klare for å gå hjem, så vi gikk innom minkrobryggeri nummer 2 i Cork, Rising Sons Brewery. Det var en skikkelig fotballpubb, men vi tok en øl og så på folket. De hadde til og med pizzaovn der inne, så det må være et veldig bra sted å henge.

t-093

English: the second day in Cork consisted of a small consert in the library, a lot of rehersal, lunch at the English Market, dinner at Orso with the first altos and then a beer at Rising Sons Brewery.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *