Opphengt i solnedganger

Jeg er så utrolig glad i sola og i solnedganger. Kanskje litt i overkant, faktisk. Jeg har skrevet et eller annet sted under religion at jeg er soltilbeder og det er ikke tull. Ingenting er som å sitte i sola, høre på fuglekvitteret og kjenne på duften av gress og trær. Mmm.

image

Solnedganger gjør liksom solskinnet enda bedre, det er noe med kontrasten mellom mørkt og lyst. Men det er også fargespillet som fasinerer meg. De nydelige klare fargene, oransj og rosa, hvordan de spiller i skyene. Merker dere at jeg liker solnedganger? Mhm. Solnedganger blir enda mer oransje over byen, visste dere det? Det er forurensningen, visstnok, som gjøre det mer oransj. (Dette er utstikten fra taket på blokka vår, forresten. Er den ikke bra?)

image

Men så er det noe med de lyse sommernettene også. Det å komme hjem fra koret kvart på ti om kvelden, men fremdeles kunne sitte ute og løse kryssord. (ja, kryssord) At det aldri blir mørkt gjør at man får lyst til å finne på ting, selv på kvelden. Det er godt for både fritiden min og jobbtiden min. Det er mye hyggeligere å jobbe sent når det fremdeles er lyst når du sykler til toget. Alt blir liksom bedre på lyse kvelden.

image

Dessuten er togturen langs fjorden alltid nydelig i solnedgang. Og når man jobber sent er det greit at solnedgangen også er sen. Er dere ikke enige at fjorden er nydelig? Du merker at alle på toget kikker opp og bare nyter utsikten når vi kjører forbi. Hvem sier at pendlere er snodige? 😉

image

Til og med gigantiske heisekraner og blogger dekket i plast ser finere ut i solnedgang. Selv om man ser mindre av solnedgangen nå, ettersom de har lagt til litt ekstra hjørne akkurat på feil sted. Men sånt tenker man nok ikke på når man setter opp stillas… Men vi har hele sommeren å leve med det, så sånn er det.

English: I just love sunsets. I love sun generally, but there is something special about sunsets and light summer evenings. I just love all this light.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *