Sørindisk kos hos Tina og Jeevan

På onsdag for en uke siden hadde vi blitt invitert på sørindisk middag hjemme hos Tina og Jeevan. De er begge kolleger av meg på CIGENE (NMBU) og er fra sør i India. De er trivelige folk, så vi var veldig glade for å komme på middag.

DSC_0401

Tina er den store kokken i familien og hadde laget mange lekre retter til vi skulle komme. Det er så deilig med dem, for mesteparten av den indiske maten du får i Norge er egentlig pakistansk, eller i hvert fall nordindisk, så det de spiser hjemme til vanlig har vi aldri fått før. Og det er sånt Erik og jeg liker.

DSC_0403

Nan spiser man bare i nord, så hos Tina og Jeevan får vi chapati. Tynne lefser man bruker til å spise med. I tillegg fikk vi kylling i “batter”, vegetarkaker med mye forskjellig i, nydelig sopp”stuing” og ris kokt med erter og andre grønnsaker.

DSC_0404

Så utrolig mye god mat, så annerledes og deilig. Mmm! De har to barn, så vi hadde bare én forelder av gangen, men det var så hyggelig å spise og prate og nyte solskinnet.

DSC_0412

Etter middag ble det Oreokake til dessert. Perfekt sommerdessert med jordbær til. Ikke at vi orket så mye, men god var den.

DSC_0413

DSC_0422

Når jeg blir stor skal jeg også bli et sjakkess, men for nå nøyer jeg med å følge med på VM når Magnus Carlsen spiller.

DSC_0421

 

Tusen takk, for at vi fikk komme! Vi gleder oss til å komme tilbake 🙂

English: last Wednesday my colleagues Tina and Jeevan had invited us home for dinner. Tina had made an amazing South Indian meal and we had a fun and interesting evening.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *