Ett år med p-stav

I dag har jeg et viktig jubileum, det er nemlig ett år siden jeg fikk p-stav. Ser du veldig nøye etter kan du se en liten mørk flekk på underarmen min halvveis ut til albuen. Det er der p-staven ble satt inn. Det ble gjort av legen min, tok et øyeblikk og var ikke vondt.

image

Det er kanskje en rar ting å feire jubileumet av, men jeg gjør det av mange grunner. Først og fremst fordi det stod i kalenderen min. P-staven varer nemlig i tre år, så jeg skrev det ned i kalenderen, så jeg skulle huske når de tre årene var over. Så jeg kan være forberedt når det nærmer seg at den går ut.

Men etter å ha tenkt på det tenkte jeg på hvordan det ikke er så mange i verden som er like heldige som jeg er. Det er mange kvinner som ikke har muligheten til å bruke prevensjons sånn som jeg kan. Det er mange kvinner, selv gifte kvinner som meg selv, som ikke kan bestemme hva som skjer mer kroppene deres. Jeg er glad for at jeg kan det.

I tillegg har jeg tenkt på en gledelig utvikling rundt prevensjon. Nemlig hvordan man ser at å gi prevensjon gratis gjør at det blir færre uønskede graviditeter. Spesielt blant unge. Fra høsten skal tre av bydelene i Oslo gi gratis prevensjon til unge under 24 år og jeg er veldig glad for det. Det er visstnok vanlig, når man får gratis prevensjon, at folk velger bort piller, men går for de som varer lenge, som p-stav og kobberspiral. Det er tydelig at de fleste ikke vil ha barn på en stund og velger prevensjonen som gir minst arbeid per år.

Har du tenkt på denne typen prevensjon? Jeg vil absolutt anbefale det. Og fortell vennene dine i Oslo under 24 år at de kan få det gratis. Greit å vite.

English: I am through the first of three years of my long term birth control and I am very happy with it. I am also happy that Oslo has decided to give even more people under 24 years free birth control. A good idea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *