Hvordan lage 300 meter med vimpel

I helga hadde jeg ansvar for å lage gatefest med plass til 450 mennesker. Den skulle være mellom mange små hus og jeg tenkte at den perfekte pynten ville være en lang, fargerik vimpel.

image

Etter å ha tenkt, regnet og tegnet hadde jeg en plan. Da regnet ut hvor mye vimpel jeg kom til å trenge innså jeg at jeg måtte lage den selv. Men å lage 300 meter tar tid, så jeg måtte finne den enkleste måten. Det jeg trengte til 300 meter med vimpler var:

  • 2 pakker fargede ark fra Biltema
  • 1 rull 450 meter tau fra Biltema
  • 1 stiftemaskin
  • 1 pakke med 5000 stifter

Til sammen kostet det meg 400 kr. Ikke dårlig for så mye pynt.

Det var flere ting jeg gjorde for å gjøre prosessen mer effektiv:

  • tegnet opp en mal på et ark, så jeg fikk 10 vimpler per ark
  • brettet arket to ganger så jeg bare trengte 3 + 2 klipp for å lage 10 vimpler
  • stiftet trekantene til snoren. Ikke den peneste løsningen, men rask og det syntes ikke når de hang oppe i lufta
  • lot det være 30 cm mellom trekantene så vimpelen ble lenger

image

Jeg fikk mye hjelp til å klippe, noe som gjorde at det tok overraskende kort tid å klippe 1200 trekanter. Jeg burde nok ha delt snoren opp i flere biter, så vi kunne vært flere som stiftet, men det gjorde jeg ikke. Men det var godt å ha en veldig, veldig lang vimpel. Det å kunne strekke vimplene mellom husene, på kryss og tvers over torget, det var en luksus.

Så om du skal pynte et stort område og ikke har et stort budsjett er dette absolutt et godt tips. Selv om du ønsker å lage en luksusversjon av mine vimpler, så blir det ikke dyrt. Ha god fest!

English: this is how I made 300 meters of bunting in a day, for only 400 NOK. Coloured paper, string and staples. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *