Blåbærpai i rosehagen

I går inviterte vi oss selv hjem til tante Kari (hun er egentlig min grantante) på blåbærpai. Vi var på besøk hos morfar på Hamar og tenkte vi skulle dra innom Kari og se rosehagen og høre siste nytt.

DSC_0927

Dag hadde vært i skogen og plukket blåbær, så vi fikk sommerens aller første bær der ute i hagen. Det var meldt litt skiftende vær, men de to timene vi var der strålte sola over Hamar.

DSC_0929

Kari har en helt utrolig hage. Hun er botaniker og har utrolig mange sorter både roser og andre blomster i tillegg til mange krydderurter.

DSC_0930

Vil du lage blåbærpai på 1-2-3? Kjøp paibunn i frysedisken og stek i ovn. Hell over friske bær (evt blandet med sukker) og legg på pisket krem. Pynt med noen friske bær og sitronmelisse fra hagen. Tada!

DSC_0931

Tante Kari er min mammas tante og er den eneste i tillegg til morfar som fremdeles bor på Hamar. De er en reiseglad slekt, mammas familie.

DSC_0933

Mammas kusine Line, bare noen år eldre enn meg. Kul bibliotekar og med en utrolig tatovering på ryggen 🙂

DSC_0936

Etter kaka ga Kari oss en omvisning i hele hagen. Vi smakte og luktet og lærte hele veien gjennom. Kari klagde litt over at det plutselig hadde blitt så varmt i sommer, så flesteparten av rosene var avblomstret allerede, men det var fremdeles mye vakkert å se.

DSC_0940

Du vet du har en god og variert hage når det er både bier, veps, humler og sommerfugler over alt. Da vi dro fikk vi til og med med oss en blomsterbukett og noen løker til å plante hjemme, så snilt!

Tusen takk for at vi fikk komme på besøk, Kari 🙂

English: yesterday we wisited my great aunt Kari in Hamar. She offered us blueberry pai with and a tour of her garden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *