Seiling med Kaptein Korme

Det er så mange bilder fra Knivsvik at jeg ikke vet hvor jeg skal begynne, så derfor viser jeg heller litt seiling som jeg fikk gjort da vi var på Killingholmen hos Åse tidligere denne uka.

Vi er så heldige å ha flere venner med hytte på Hurumlandet, så da uka vår i Knivsvik var over kjørte vi bare over på den andre siden og hadde fire dager til. Hos Åse sitter de aldri stille, for der har de kajakker, seilbåt, snekke og robåt i tillegg til uendelig med trær som kan felles og prosjekter som kan fikses. Så da vi var der satt ikke vi heller mye stille.

DSC_0605

To ganger fikk jeg være med og seile med Ynglingen. Det er en ganske liten seilbåt, som er god å seile for to. Åse er en svært erfaren seiler og kjenner båten godt, mens jeg er mest uredd, glad i fart og sjø og ganske sterk og myk.

DSC_0609

Begge gangene vi var ute og seilte var det ganske mye vind. Det gjør at seilene bråker mye med en gang de er oppe og at du skal være litt forsiktig med hva du gjør med båten mens du setter ting i stand, men ellers er det bare fint.

DSC_0616

Vi krysset oss sørover i sundet og fikk to fine timer i båten rundt øyene. Jeg fikk lov å styre, gjorde Åse litt nervøs ved å seile skarpt og vi ble overrasket av en ordentlig skur da vi var på vei tilbake. Men våt blir man i seilbåt, så det gjorde ikke noe.

DSC_0733

Den andre seilturen gjorde vi ut til Håøya, fordi vi skulle teste ut en hipsterkafé der ute og seiling er den beste måten å komme seg rundt fjorden på. I hvert fall når man ikke har det travelt.

DSC_0736

Denne gangen blåste det enda mer, men jeg hadde litt mer trening, så det gikk veldig bra.

DSC_0742

For å slippe å krysse å mye seilte vi heller den “lange” veien rundt øya og bort. Jeg fikk lov til å styre nesten hele veien og jeg koste meg masse.

Om dere er litt båtvante legger dere merke til at de ikke har motor på seilbåten. Det gjør at man må jobbe litt ekstra når man legger til og fra. Det er ikke så vanlig lenger å ikke ha motor, nettopp fordi det er litt kronglete. Men hos Åse løste vi det ved hjelp av snekka eller padleåren 😉

Jeg koste meg masse på seiltur, så nå må jeg finne noen andre som kan ta meg med og seile!

PS: sjekk ut #kapteinkorme

English: there are too many pictures from Knivsvik, so here are some pictures of me sailing this week.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *