Knivsvik: lammeburger i solnedgang

Første dagen i Knivsvik kan beskrives med noen få ord; hete, roser, lammeburger, enorm vannmelon og solnedgang.

DSC_0087

På hytta i Knivsvik er det folk hele sommeren og det første vi gjorde var å vanne blomster, plukke nye buketter og henge opp klesvasken.

DSC_0088

Her skulle Erik og jeg bo for uka. Det er nesten litt for nysselig til å være sant. Man blir litt nummen av alle de fantastiske blomstene og den gjennomførte stilen. Det eneste dumme er at det blir utrolig tett på soverommene, så man må like det varmt eller lyst.

DSC_0093

Etter at blomstene var vannet bar der rett i bikinien og ut på trappa. Dette har vært uniformen min de siste to ukene, kapteinshatt fra Istanbul, de grønne gratissolbrillene fra Hafslund/ Øya 2012, den nye bikinitoppen, bikinitrusa fra H&M i Seoul 2013 og bok.

DSC_0103

Ola har hatt venner på sommerferie i mange år nå og har fått system på både det ene og det andre så alt går som smurt. En av genistrekene er at en person har ansvar for middag hver dag (og da også for handling), da blir det fordeling av byrden og ingen blir stående på kjøkkenet hele uka.

DSC_0119

Første kvelden hadde Erik og jeg ansvar og vi tok med alt godt vi fant på Grønland og lagde lammeburger. Lammekjøttdeig er superbillig på Grønland, så det anbefaler jeg alle å kjøpe. Til burgerne hadde vi ovnsbakte poteter, cream corn (mais kokt med smør og fløte) og masse deilige grønnsaker.

DSC_0121

Til dessert hadde vi kjøpt en vannmelon som vi tenkte kunne passe 10 mennesker. Dette var den minste vannmelonen de hadde! Jeg skjønner ikke hvordan de blir så store, men det blir de. Trenger du underholdning på fest er det bare å ta med en kjempestor vannmelon og finne fram en stor kniv eller en flaske sprit 😉

DSC_0127

Jeg er så glad for at Ola lar oss komme på hytta alle sammen, det gir den beste sommerfølelsen. Dessuten er jeg glad for at vi tok ferie hele Knivsvikuka denne gangen, det var absolutt verdt det!

English: the first day of Knivsvik 2016 was flowers, lab burgers, sunshine and watermelon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *