Supper club juli: Bass Oslo

Et halvt år har gått, men vi fortsetter med Supper Club og i juli dro vi til Bass Oslo. Det er en nyåpnet restaurant på Grünerløkka, med gode anmeldelser, så vi tok oss en tur.

DSC_0047

Det var sommerbyger den dagen, men stedet så innbydende og lokalet var kult.

DSC_0002

Vi satte oss ned for å vente på noe godt og det skulle vi ende opp med å gjøre hele kvelden. Vente, altså. Det er forresten den nye mintgrønne kjolen min dere ser der bakerst 🙂 Vi valgte å kjøpe tre * full meny etter deres anbefaling, men det skulle ikke bli så fint som vi trodde.

DSC_0010

Men det startet godt. Første rett var kveitecarpaccio. Det var godt og friskt.

DSC_0014

Mmm, fænsi mat på en onsdag. Det er alltid en god idé.

DSC_0017

Neste rett var nepe med ansjossaus. Nepe var kjedelig, men sammen med ansjosen var det ikke så dumt. Denne retten kom som hel-vegansk alternativ med kapers, forresten.

DSC_0020

Til å være en nyåpnet restaurant på Grünerløkka hadde de dårlig utvalg for vegetarianere, så vår ene vegetarianer fikk ikke så mye. Denne osten var en av rettene hennes. God var den, men kanskje ikke helt på nivå med den andre maten…

DSC_0021

Men cocktailmenyen deres var bra og flere av oss endte opp med å drikke cocktails til maten.

DSC_0027

Neste rett var ørret med syltet agurk. Fisken var nydelig og selvsyltet agurk var mye morsommere enn sånn på glass. Dette var riktig lekkert.

DSC_0025

Men nå begynte problemene. Det tok lenger og lenger tid mellom hver rett og vi ble stadig med skuffa over Bass Oslo. Det var sant nok fullt i lokalet, men såpass må man egentlig få til. Klarer man ikke å servere alle bordene sine må man nesten skaffe ser færre bord…

DSC_0028

Neste rett var som et dekonstruert biff tartar-smørbrød. Det var deilig, med ost og mye kjøtt.

DSC_0030

For det skal de ha, all maten vi fikk smakte veldig godt, når vi fikk den.

DSC_0039

Ingenting er som hvite perler mot sommerbrun hud. Mintgrønn i mitt hjerte.

DSC_0044

Etter vinter og vår fikk vi vår and med reddik og kål. Vi var tre stykker som delte denne tallerkenen, så det var ikke en stor smak vi fikk, men det var en god smak. Da denne retten kom var vi så lei av å vente at vi bestemte oss for å avbryte resten av menyen. Vi gikk med på å spise neste rett også, siden de holdt på med den på kjøkkenet, men hele tiden fram til neste rett brukte vi til å diskutere hvor vi skulle gå etterpå for å få mer mat.

DSC_0045

Den siste retten på Bass Oslo for kvelden ble dermed sommerkål og ost med kandiserte nøtter. Det var veldig godt og en spennende smakskombinasjon. Osten var luftig, som en fromage, kålen perfekt og kandiserte nøtter gjorde det hele spennende og annerledes.

Dessverre var vi lei av å vente og av å fremdeles være sultne, så etter å ha betalt gikk vi til Nighthawk Diner. Der bestilte vi alle en stor porsjon pannekaker hver og ble endelig mette og glade.

DSC_0050

Det er første gang med Supper Cluben at vi ikke har vært fornøyde med et sted vi har vært og jeg håper at Bass Oslo strammer opp, så kommer jeg kanskje tilbake senere. I hvert fall for cocktails.

English: the July Supper Club was at a new restaurant, Bass Oslo. The food was good, but the service so slow that we left before we had finished our courses and had pancakes at Nighthawk Diner instead.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *