Deilig gresk mat på Bakgården i Hamar

Etter en lang dag på Hamar med krigsutstilling og kryssord var det på tide å få seg litt gresk mat fra den nye restauranten Bakgården i Hamar.

DSC_0909

Morfar foreslo den fordi den akkurat har åpnet og ingenting er så sommerlig som gresk mat spist i friluft.

DSC_0910

Vi fant et bord i den fine bakgården. De hadde blårutete duker, et lite springvann, store planter og veldig god stemning. Jeg elsker at vi har besteforeldre som er byfolk. At vi alle synes det er fint å gjøre byting sammen, som å gå på museum, rusle i byen og gå ut og spise.

DSC_0917

Jeg hadde på meg min nye t-skjorte som jeg har arvet av lillebroren min. Jeg synes den er så kul! Nydelige farger og morsomt motiv. Ser dere hvor klar jeg var for gresk mat?

DSC_0918

Jeg bestilte mixed grill og det var helt UTROLIG godt. Etter mange turer på tyrkisk restaurant har jeg lært at mixed grill er det beste å bestille på middelhavsrestauranter når du ikke helt vet hva du vil ha. Du får en smak av alt og det blir alltid bra. Men denne maten her var helt nydelig. Alt kjøttet var utrolig mørt, krydderet de haddebrukt var utrolig godt og potetene perfekte. Spesielt lammet var veldig godt. *sikle*

DSC_0914

Erik bestilte moussaka som også var veldig god, morfar bestilte lammekoteletter (heldiggris) og vi delte en gresk salat. Tomatene i salaten var helt fantastiske. Jeg trodde ikke man fikk så gode tomater utenfor Oslo… Så ja, det var en veldig bra middag.

DSC_0919

Til dessert bestilte vi en slags appelsinkake med is og den var så god at jeg bare akkurat rakk å ta bilde av den før den var borte. Den var saftig, klissete og smakte deilig av appelsin.

DSC_0921

Så om du lurer på hvor du skal spise middag ute på Hamar så skal du absolutt dra til Bakgården på Østre torg og spise gresk mat. Det var god sørvis, nydelig mat og god stemning. Pristene var også greie og husets røde vin fungerte bra til maten. Det er deilig når man blir så gledelig overrasket på en restaurant.

English: we tried a new greek place in Hamar and it was amazing. The meat was so tender I got tears in my eyes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *