Kjøkkenlista fra Mariell

Jeg fant en liste hos Mariell (som hun hadde fått fra Sara) som jeg likte veldig godt, så nå skal jeg vise dere kjøkkenet vårt med kjøkkenlista.

koppen det er best å drikke av

DSC_0014

Jeg har ikke en yndligskopp, men jeg er veldig glad i Mummikoppene våre. Velger alltid farge etter dagshumør.

den fineste skåla

DSC_0018

Skålene våre fra Jasper Conran for Wedgewood er de aller peneste. Sølvkant og blå striper gjør meg varm i magen.

skåla det er best å spise av

DSC_0020

De beste skålene er Mummiskålene. Vi har bare tre hittil (den tredje var i oppvaskmaskinen), men vi jobber med saken. Glasskålene til venstre er ikke så dumme de heller.

innholdet i roteskuffen

 

DSC_0022

Vi har både et roteskap og en roteskuff, uten at de egentlig er så rotete. Alt har jo sin plass i dette huset. Så i skapet har vi vaffeljern, stearinlys, brannspray, servietter, batterier, alt som hører sammen 😉

hva står på hyllene som man nesten ikke når

Er det noe vi har mye av så er det hyller man nesten ikke når. Da vi bygget kjøkkenet lagde vi hyller opp til taket hele veien rundt, og ettersom vi ikke har bod i leiligheten har vi mye rart i de øverste hyllene. Jeg tenkte jeg kunne vise alt det rare vi har i skapene.

DSC_0025

I det første skapet har vi glass, masse glass. Cocktailglass, ølglass, vinglass, de perfekte drinkskjeene fra farmor og pakken med tørkepapir.

DSC_0026

I skapet ved siden av har vi alle kokebøkene våre. Jeg skulle gjerne hatt dem et sted jeg kan se dem, men for nå står de bra i skapet.

DSC_0027

I skapet over vasken har vi reisekakefatet, den ekstra store bakebollen, blenderen, noen pene boller og alle de ekstra vinglassene og champagneglassene. Så vi har nok til 30 😉

DSC_0028

Ved siden av vinglassene har vi bestikk til 24, flate og dype glassboller, den nye drillen, store plastbokser og tomme glass og flasker til safting og sylting.

DSC_0029

I toppen av roteskapet har vi sykkelverktøy, kransekakeformer, ekstra knivsett, woken, de store posene med krydder og morteren i granitt (er slikt man trenger, vet du).

DSC_0030

I neste høye skap har vi jerngryte, fårikålgryte og mellageret vårt. Det går en del mel når man baker brød hver dag og ett sted må man ha alt sammen.

DSC_0031

I det nest siste skapet har vi den lille champagnekjøleren, vaser, mugger, vannflasker og termoser. Alt det rare man har.

DSC_0032

Det siste skapet bruker vi egentlig bare til å ha ekstra alkohol og den store champagnekjøleren. Så så mange ting har vi i skap vi nesten ikke når.

en favoritting på kjøkkenet

DSC_0034

Jeg er veldig glad i sitteplassen vår på kjøkkenet. Jeg liker plantene og utsikten, selv om det er litt lite utsikt akkurat nå. Men det er bare tre uker igjen til byggeprosjektet skal være over, så jeg krysser fingrene.

DSC_0041

Men jeg har en annen favoritting på kjøkkenet også, nemlig spritskuffen vår. Den har alle de morsomme tingene og er en perfekt kombinasjon av veldig fornuftig voksenkjøkken og bare ren morro.

den største samlingen

DSC_0035

Det vi har mest av er Jasper Conran for Wedgewood servise. Vårt vakre servise med smale, blå striper og sølvkant.

DSC_0036

Og så har vi glass, da. Rødvin- og champagne- og øl- og portvin- og cocktail- og whiskey- og alt mulig. Jeg liker glassamlingen vår.

hvordan lager du helst kaffe (te)

DSC_0038

Jeg lager ikke egentlig kaffe, men vi har en Wilfa Svart kaffetrakter som man må helle vannet over kaffebønnene selv og en kaffekvern. Vi kjøpte begge da vi flyttet til Oslo og de er fremdeles like bra. Litt upraktiske når vi skal lage kaffe til mange, men ellers veldig bra.

den mest unødvendige tingen på kjøkkenet

DSC_0042

Vi har egentlig ingenting som er unødvendig på kjøkkenet, men den gule grytevotten i plast bruker vi aldri så den er litt unødvendig. Og denne vakre papegøyeflaskeåpneren er unødvendig fordi vi har sikkert ti til, men den er så pen at den er den eneste som er framme.

DSC_0045

hvordan ser bestikket ut

DSC_0043

Bestikket vårt er en halvdel billigste IKEA fra 2007 og en del fra hytta til Eriks mormor. Mormors er penest.

hvordan ser tallerkenene ut

DSC_0048

Vi er fleksible på tallerkenfronten. Vi har noen firkanta gule fra min farmor, noen små grønne til frokost, assorterte små i blått og hvitt og de pene hverdagstallerkenene er de med de søte bladene til høyre. De er også fra hytta til Eriks mormor. Jeg har ikke sett flere noe sted da, så jeg håper de aldri knuser.

et bilde av innholdet i kjøleskapet

DSC_0049

Kjøleskapet er ganske representativt. Masse øl, masse egg, rester i bokser, fullt påleggsbrett og fire typer sennep.

et bilde av spisskammerset

DSC_0051

Vi har alle tørrvarene i skuffer, så her er spisskammerset i fire deler. Knekkebrød og frokostblanding, blødbakeingredienser, boksmat og pasta, te og kakebakeingredienser.

en rar, fin ting

DSC_0052

Skuffen vår med serveringsbestikk. Tenk, en hel skuff bare med salatbestikk og kakespader.

 

det jeg hadde vært tristest over å miste

DSC_0056

Alle de fine glassene jeg arvet fra farmor. Alt annet vi har kan vi kjøpe, men ikke disse.

noe det hadde gått greit å “miste”

DSC_0058

Kanskje de gule tallerknene. De har dype skår alle sammen, men jeg får ikke til å kvitte meg med dem før de faktisk går i stykker.

noe odd

DSC_0059

Eggeglassene våre 🙂 Ikke matcher de noe servise vi har og ikke matcher de hverandre.

noe smart jeg er ekstra glad i

DSC_0060

Det er to skikkelige nerdeting jeg liker med kjøkkenet mitt, om man kan kalle det nerdete når det handler om kjøkken? Det ene er skuffen vår med brettede poser. Det sier så mye om oss at vi prioriterer en hel skuff til brettede poser.

DSC_0061

Den andre tingen jeg liker er bokseskuffen vår. Sirlig sorterte og stablede bokser klare for å holde pålegg og middagsrester. Det er luksus det.

Så dette er kjøkkenet mitt, dette er kjøkkenlista mi. Skap, skuffer, yndlingskopper og alt. Jeg tror kjøkkenet kanskje er yndlingsrommet mitt. I hvert fall snart når det ikke trasker folk utenfor vinduene mine.

English: a very thorough walk through my kitchen, my favorite things and all.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *