Oslos beste iskrem 

For litt over en uke siden da jeg var ute og nøt sola kom jeg over det som må være Oslos beste iskrem.

Iskremen finner du hos Dolce Vita rett bak Stortinget. Det er en veldig bra italiensk kafé der alle snakker italiensk, det er god stemning (litt mindre god nå som det er masse anleggsarbeid i gata utenfor) og du får Oslos beste iskrem.

De har et normalt stort utvalg av is, men kvaliteten er så høy at man blir litt mo knærne. De har alle de klassiske italienske smakene og jeg valgte pasjonsfrukt og pistasj. Jeg tok en liten smak av pasjonsfrukten mens jeg ventet på å betale og visste ikke helt hvor jeg skulle gjøre av meg. Den var så fløyelsmyk og smakte så mye av ekte pasjonsfrukt at jeg bare måtte stønne litt. Pistasjen smakte så nøttete at jeg tror jeg aldri kan spise en annen pistasjis igjen.

Jeg tok med meg isen min til festningsparken og nøt augustsola med is i hånden og vissheten om at det kommer til å bli mye mer is fra Dolce Vita. Hvordan har jeg kunne unngå å oppdage isen herfra når jeg har bodd i Oslo i fire år? Er vennene mine egentlig vennene mine når de ikke har fortalt meg om dette stedet? Problemet mitt er kanskje det at aldri er på den siden av Karl Johan, er jo knapt så langt vest i byen, men det skal det bli en endring på nå! Neste solskinnsdag jeg er i Oslo skal jeg tilbake!

English: I suddenly discovered the best ice-cream place in Oslo. It is close to Stortinget and is an Italian place called Dolce Vita. You need to go there.

2 thoughts on “Oslos beste iskrem 

  1. Visste du ikke at Dolce Vita har god is? Hvor har du vært de siste 15 årene? Uansett trodde jeg du bare var sånn middels glad i is.

    • Jeg aner ikke hvor jeg har vært. Men nå er i hvert fall feilen rettet opp. Vel, ingenting gir sommerfølelse som is, og sommerfølelse er jeg veldig glad i.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *