En lørdag på Matstreif

For tre uker siden hadde jeg en lørdag for meg selv i byen og det var strålende sommervær så jeg tok en tur på Matstreif for å se om jeg fant noe godt.

Jeg har aldri vært på matstreif før og ante ikke at det var så svært som det faktisk er. Det er på Rådhusbrygga og er en myriade av tilbydere. Det er litt som et gigantisk Bondens marked (sikkert der inspirasjonen kommer fra) og presenterer mat fra hele Norge.

Jeg kom rett inn i det store teltet der alle som hadde varer som hadde fått merket spesialitet – unik smak var og begynte med å spise is. Krokan er helt på toppen av issmaker synes jeg. Det er noe mer krønsjen. Forresten så var det vel på Bamsrudlåven at jeg var på julebord med instituttet i fjor, morsomt.

Det tok tid å komme seg gjennom alle bodene, spesielt fordi det var så mye ost å smake på. Ah, ost, det gjør livet verdt å leve. Jeg kjøpte den vellagrede kvitosten til RørosOst, for eksempel. Den smaker nydelig, lagret og fantastisk og jeg håper jeg finner den i butikken et sted igjen. Kanskje man burde dra til Røros på matferie? Jeg kjøpte også Kraftkar (blåmugg), Edel blå fra Gangstad og Rød geit (kittost) fra Rueslåtten Ysteri. Alle fire var veldig bra, anbefales! 

Etter å ha kommet meg ut av det store teltet oppdaget jeg at det var en myriade av boder utenfor og at mange av dem serverte mat. Mange osende griller og lange køer. Jeg ville ikke ha noe stort (kan ikke bli for mett til å smake på mer ost), så jeg kjøpte verdens største svele i stedet for. Gjør ikke noe at den koster 45 kr når den er så stor. Kan nesten måle seg med vaflene i Eggedal. Mmm, svele.

Jeg gikk forbi sjømat, gravet hval, iskremboder med is som smakte rips og multe, reinsdyr tilberedt på alle måter og saft og syltetøy på alle måter. Jeg ble veldig syltetøyinspirert av dette syltetøyet, tenk, gulrot og ingefær. Det var også veldig godt. Kanskje dette er noe man kan prøve selv? Matstreif viste så mange kreative matretter.

Jeg fant til og med noen som solgte kimchishots og pratet med dem om hvor vanskelig det er å få ordentlig kimchi i Norge. Shoten var en ordentlig oppkvikker, forresten, Sterk og syrlig og god.

Det var noen veldig morsomme timer jeg hadde på Matstreif, jeg kjøpte fire oster jeg har kost meg med de siste ukene og jeg skal helt klart kommer tilbake neste år. Det bør du også.

English: I visited the Norwegian food festival Matstreif a couple of weeks ago and it had the best Norwegian produce and products.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *