Hytte til hytte – Krækkja til Kjeldebu

Andre dag på hytte-til-hytte-turen skulle vi fra Krækkja til Kjeldebu. Dette var også en kort etappe, men andre dagen med sekk på ryggen, så vi var spente.

dsc_0113

Det hadde vært en lang dag dagen før, så det ble en rolig morgen. Vi sov lenge, rakk akkurat frokost og lagde monsterstore matpakker. Sånn går det når man er vant til å spise hjemmebakt brød og ikke er helt sikre på hvor mye bortebakt brød egentlig metter.

Vi sa ha det til Krækkja (som også var midt i oppussing, sånn som blokka vår) og satte igang med turen.

dsc_0115

Det var ganske grått, litt vått i lufta og vind, så vi startet dagen med lue, skjerf og votter. Det første stykket var det mye oppover, så lua, skjerfet og vottene gikk raskt av igjen. Men på toppen ble yret litt tettere, så da var det på med det igjen. Ingenting er så sant som at været på fjellet skifter ofte…

dsc_0127

I passe tid til lønsj dukket sola og den blå himmelen fram og vi fikk perfekt turlønsj; sol, utsikt og bekk. Jeg hadde med den nye, tynne boblejakka mi og brukte den som ekstra lag når vi stoppet. Veldig enkel å ta av å på, fin både utenpå og inni allværsjakka og lett å bære på. Er forresten viktig å matche på fjellet 😉 Det gikk mye i rødt og blått..

dsc_0133

Det var opphold mesteparten av dagen og deilig å gå. For det meste gikk vi langs en rekke med vann, så det var ganske flatt, men en myriade av små bekker å vandre over.

dsc_0136

Turen skulle bare ta 5,5 time pluss pauser, men vi brukte ikke mye mer enn det på hele turen. Det var tydelig at vi i hvert fall var like raske som Turistforeningens estimater.

dsc_0145

På tross av at vi hadde startet sent var vi framme på hytta tidlig. Kjeldebu er selvbetjent, men har hyttevakt hele sommersesongen. Så du må gjøre alt selv, men det er en der som forteller deg hvor alt er, gir tips og triks og gir gode råd om rutevalg.

dsc_0148

Vi spiste to middager i løpet av kvelden. Først Pasta di parma med bogskinke (gammel klassiker på selvbetjent hytte) og på kvelden lagde vi pannekaker. Det er rart hvordan man rekker å hente ved, hente vann, fyre opp i tørkerommet, lage to middager, lese bok og småprate med de andre vandrerne når man kommer tidlig.

dsc_0155

Kjeldebu ligger ikke langt fra riksveien i sør og det var flere småbarnsfamilier der som også hadde gått Krækkja til Kjeldebu og som skulle ned igjen til veien. Det var tydelig for oss at Krækkja til Kjeldebu på fem timer er litt for kort for oss, men jeg mener fremdeles det var veldig lurt av oss å starte forsiktig. Og så var det fint å ha god tid første gangen Erik var på en selvbetjent hytte, så vi hadde tid til å bli kjent.

English: the second day hiking in Hardangervidda we walked from Krækkja to Kjeldebu. It was a short walk, but it gave us time to have a slow start and explore the cabin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *