Hytte til hytte – Haugastøl til Krækkja

Det begynner å bli lenge siden sommerferien, men jeg har ennå ikke fortalt om hytte-til-hytte-turen vår på Hardangervidda. Her kommer Haugastøl til Krækkja.

dsc_0057

Vi begynte dagen med å ta 06:30-toget fra Oslo til Haugastøl. Det var veldig tidlig og jeg klarte ikke å sove på toget. Det klarer jeg nesten aldri. Dessuten var det sol og nydelig sommer i Oslo, men meldt 9 grader og grått vær på fjellet.

dsc_0067

Vel framme på Haugastøl fant vi fram ulltrøyene, tok gruppebilde og begynte å gå. Den første biten av ruta går langs veien, forbi hotellet og så inn på vidda.

dsc_0082

Haugastøl til Krækkja er bare en 5-timers tur, med ganske greit terreng. Vi hoppet over bekker, lette etter T-er og nøt det fine været.

dsc_0092

Det er så deilig å være på fjellet når det er sol og perfekt gåtemperatur. Ikke for varmt, for du har tross alt sekk på, men varmt nok til at du bare trenger trøye og må brette opp buksebeina.

dsc_0094

Jeg hadde med meg fjellfloraen på tur. Den er 20 år gammel, men god som gull. Ingenting er så frustrerende som å gå forbi planter og så ikke kunne finne ut hva de heter. Dette er en rosenrot, om du lurte.

dsc_0096

Erik hadde lånt sekk av Kristian. Selv om han har en egen sekk, er den på 90 liter og det er altfor stort for hytte-til-hytte-tur. Man har jo ikke med seg så mye, så da blir det bare mye sekk å bære rundt på.

dsc_0105

Sekken min er fra Osprey og jeg kjøpte den sommeren 2011. Det er min andre tursekk, den første brukte jeg på alle turer og reiser fra jeg var 12 år til jeg var 23 år. Dette var første ordentlige turen for den nye sekken, selv om det er fem år siden jeg kjøpte den. Den fungerte veldig bra.

dsc_0109

Vel framme på Krækkja hadde vi en time før middag. Krækkja er en betjent hytte, har aggregat og innlagt vann. Vi rakk en dusj før middag ble servert. Suppe, fisk og pudding, som seg hør og bør.

dsc_0111

Nok kraftig kost er viktig på hytter på fjeller der alle har hatt en lang dag ute. Det er nesten utelukkende på turistforeningshytter at jeg har fått husmannskost i min oppvekst. Men etter en uke med det holder det vanligvis et helt år 😉

Men det var koselig i peisestua, funket fint å sove på sovesal (var første gang jeg gjorde det), vi lagde for stor matpakke dagen etter (noe som var litt dyrt) og sov godt hele natta. Etappen Haugastøl – Krækkja var en fin tur, men bare en dagstur med togreise først.

English: the first day of our cabin-to-cabin-hike this summer we took the train from Oslo to Haugastøl, then walked to Krækkja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *