Nimes og romerske ruiner

En dag tok vi turen til Nimes for å se på romerske ruiner.

DSC_0298

Karen hadde skrytt av at de hadde et bedre colosseum i Nimes enn det som er i Roma og det måtte vi selvfølgelig sjekke ut. Det var en varm dag i Nimes, som alltid.

DSC_0300

Og hva kan jeg si, det var et veldig bra colosseum 🙂 Det var fremdeles nesten helt fullstendig og så veldig imponerende ut.

DSC_0306

De hadde en veldig bra audioguide, så vi tok en hver og satte oss ute i solsteika. Ikke at vi kunne sitte der så lenge, både fordi det var ekstremt varmt, det ikke var mer vannmelon igjen og turen tok oss videre.

DSC_0312

Audioguiden førte oss rundt hele colosseumet. Vi lærte om konstruksjonen, hvordan romerne fikk bygget noe så stort, at all steinen er fra området rundt (steinbruddene er fremdeles aktive, 2000 år etter), vi lærte om gladiatorene, om hvordan colosseumet var en borg og hvordan det nå er tilbake til å holde dyrekamper.

DSC_0317

Colosseumet brukes nemlig fremdeles til tyrefekting, men til spansk tyrefekting. Det er visstnok det eneste stedet i Frankrike som er en del av cupen eller hva det heter. Selv om jeg ikke er så glad i spansk tyrefekting så liker jeg kulturminnevern ved å bruke ting til det de ble laget for.

DSC_0323

Så her nede på sanda løper de. Prust, prust.

DSC_0321

Jeg hadde kledd i mitt fineste og franskeste. Siljeshorts, ny bluse (perfekt med løs og hvit bluse i 35 grader), sølvsandaler fra Paris og bredbremmet damehatt.

DSC_0337

Etter en rask lønsj i heten gikk vi og fant flere romerske ruiner. Dette er Maison Carrée, et gammelt romersk tempel.

DSC_0340

Det er ekstremt velholdt, noen i Nimes vet å passe på kulturminnene sine. Men det hjelper kanskje når man fremdeles er stolt av sin romerske fortid.

DSC_0345

Hva kan jeg si, det var vakkert. Inni var det dessverre ikke så mye tempel igjen, men de viste en veldig kul film om historien til Nimes. Altså hvordan byen ble grunnlagt, alt romerne bygget og om livet i Nimes. Det er nok den kuleste infofilmen jeg har sett i mitt liv.

DSC_0352

Nimes var bra, men man kan ikke se på sights hele dagen i 35 grader, så er nok lurt at vi for det meste holdt oss nærmere vannet de andre dagene 🙂

English: one day we went to Nimes so see the ruins that are not actually ruins, just old.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *