Kjøkkenhage og egne rødbeter

I sommer har vi hatt vår egen vekstkasse i hagen, vår egen lille kjøkkenhage. Der vi har hatt salat, blomster til biene (hø, hø) og rødbeter og det har vært veldig hyggelig. Vi har spist masse salat (men ikke alt, det var altfor mye), vi har kost oss med blomstene og nå som det er høst har vi begynt å spise rødbetene.

Det har blomstret så vakkert i bedet vårt hele sommeren og jeg har vært overrasket over hvor morsomt jeg synes det har vært å følge med på hva som skjer i vår kjøkkenhage.

Utover sommeren innså vi at vi hadde sådd altfor mange frø og at vi hadde sådd dem altfor tett. Da plantene begynte å komme opp og vi så de var for tett, prøvde vi å flytte dem så de fikk bedre plass. Det fungerte ikke så bra, for plantene vi flyttet ga ikke så store rødbeter, men de døde ikke!

På søndag plukket vi resten av rødbetene og alt i alt fikk vi tre store (vanlig størrelse) rødbeter, en del på størrelse med terninger og mange som ikke var større enn vanlige røtter. Nå blir det både suppe av rødbetebladene og rødbetene skal vi øgså finne på noe med. Kjøkkenhage altså, morsomme greier.

Vi skal nok plante noe neste år også, for det var morsomt med kjøkkenhage 🙂 Men først må vi finne ut hva vi skal gro. Det er så mange ting å velge mellom.

English: we have had a patch in the garden growing salad, red beets and flowers. Now was the time to get the beets out and there will be beet leaf soup and baked beets for dinner. Now I’m looking forward to growing new things in the garden next year.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *