Kveldstur i Eggedal

Da vi kom opp til Eggedal var det ingen nøkkel i nøkkelboksen, så mens vi ventet på resten av gjengen, ble det en kveldstur mot Toveseter.

dsc_0162

Dramatiske farger i høstfjellet i oktober! Erik snakker i telefonen med faren for å fortelle at det ikke er noen nøkkel og at det er for kaldt til å sitte og vente. Ettersom det var to timer til de var framme tok vi oss en tur. Heldigvis var det omtrent to timer igjen med dagslys, for vi hadde ikke med oss lommelykter og det er dumt å gå rundt i fjellet uten lys.

dsc_0166

To glade vandrere klare for kveldstur! Det blåste litt, men vi hadde alle klærne vi trengte på utsiden av hytta, så vi skiftet fra bytøy og var klare til å dra.

dsc_0171

Den raskeste veien til Toveseter går langs veien rundt Sandvann. Vi var de eneste som hadde kommet opp for høstferien, så Dolly sto i ensom majestet på parkeringsplassen. Jeg har alltid synes at hun matcher høstfjellet så vakkert.

dsc_0176

Er det ikke vakkert hvordan himmelen speiler seg i vannet? Det er så mye dramatikk i høstvær, spesielt på fjellet.

dsc_0185

Det ble mange bilder av vann, blå himmel, solnedgang og høsthei. Jeg blir så glad og lett av å være ute på tur i perfekt høstvær, det er så godt.

dsc_0186

Det er så deilig i Eggedal, det er ikke rart at jeg lengtet opp på fjellet da det begynte å bli et kjølig drag i lufta i august. Det er bare dumt at vi ikke rekker en tur til i høst, men i helga skal vi til Finse, så det blir litt mer høstfjell på meg.

dsc_0188

Har du vært på fjellet i høst? Det håper jeg.

English: the first evening when we were in Eggedal, we had no key, and while we waited for the others, we took a two hour hike to keep warm and enjoy the sunset in the mountains.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *