Si Kom inn til noen du også

To ganger nå har vi hatt middagsgjester vi har fått gjennom Kom inn.13443315_1766411720261167_4695339921942232919_o

(bilde fra Kom inn)

Kom inn er en organisasjon som kobler folk som går på voksenopplæring og lærer norsk med familier som snakker norsk. Initiativet er til for at man skal øve seg på å snakke norsk i en hverdagslig setting, som middag jo er.

Vi har som sagt hatt gjester på middag to ganger. I fjor hadde vi et ektepar fra midtøsten, tror det var Iran Irak. Han hadde bodd i Norge i flere år, men hun hadde kommet for bare noen måneder siden. Vi hadde laget torsk i frakk (alltid en klassiker) og så brukte vi noen timer ved middagsbordet på å snakke om livet. Det er morsomt hvordan man kommer inn på både de små og store tingene når man inviterer fremmede inn i huset sitt for å lære av hverandre. Vi snakket mye om ekteskap, mat, kultur og religion med ekteparet og da maten var spist dro de hjem.

I forrige uke hadde vi gjester på nytt. Denne gangen var det to unge menn fra Eritrea som kom. Det er gjerne sånn at de er to når de kommer, så de har noen de kjenner med seg. Denne gangen hadde vi laget linsegryte med spinat (oppskrift kommer senere), fordi jeg hadde lyst på linser og det jo tross alt begynner å bli høst ute. Vi snakket mye om mat, om hvordan det går på skolen, hva de vil gjøre når de er ferdige, hva de gjør på fritiden (de svømte! Fikk lyst til å dra i Tøyenbadet igjen), om Eritrea og om religion. Det er rart hvordan det er så personlig i Norge og så offentlig så mange andre steder. Kanskje blir det sånn når man er oppvokst et sted med mange religioner (ikke bare én kjempestor), at man bærer religionen mer utenpå seg.

De to unge mennene har lovet at de skal invitere oss ut på en Eritreisk restaurant på Torshov i høst, så får vi se 🙂

Er du også flink i norsk, liker å invitere folk på middag og ikke er redd for fremmede, finn Kom inn på Facebook, registrer deg og gled deg til å få besøk.

English: we have invited strangers to dinner twice to help them learn Norwegian in a normal setting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *