Supper Club på Cru

Det ble ingen Supper Club i august med ferie og begge organisatorene i Frankrike, men i september ble det tur til Cru på Majorstua.

dsc_0004

For første gang i år var det bare damer på middag, men det er ikke så rart kanskje, for det er flere damer enn menn i gruppa 🙂 Her er Anne-Linn og Kelly veldig klare for middag 🙂

dsc_0008

Vi gikk alle for set menyen pluss én rett, men først fikk vi noen smakebiter. Dette er aguskskiver med agurkstøv (minnet meg om fururetten på Maaemo). Den var frisk og god.

dsc_0009

En annen smakebit var brød av noe slag med eggeplomme og stekt eggeplomme med karse på. Kremete og veldig god.

dsc_0010

Vi fikk også veldig godt brød med luftig smør til. Frøbrødet var deilig, men sirupsbrødet var aller best. Det smakte julekake og krydderkake i ett.

dsc_0012

Første rett var min ene ekstrarett, nemlig snøkrabbe. Den kom med frossen, revet pepperros, morsom majones og rugbrødsmuler (fått mye rugbrødsmuler i år). Frisk og god, enkel og deilig.

dsc_0015

Vi delte rødvin og Vilde koste seg.

dsc_0017

Første ordinære rett var hjortetartar med pepperglacé (det er de flakene), syltet rødløk (er så godt) og frukt (fersken?). Det var kjempegodt, nesten litt sterkt og så deilig og enkelt med bare svart pepper og kjøtt. Svart pepper er så undervurdert.

dsc_0021

Neste rett var jordskokkretten. Har du fulgt med på alt jeg har skrevet om restaurantbesøkene mine i år vet du at jeg har spist mye jordskokk etter hvert. Men jordskokkenretten var god også på Cru. Vi fikk den som skum, i små kokte biter og fritert i små og store biter. Den var full av umami og morsomme teksturer og veldig god.

dsc_0024

Tredje ordinære rett var langstekt gris med fritert skinn (det hvite flaket), grønnkål og eplemos. Den smakte høst og var bare en deilig frisk og perfekt variant av tradisjonsmat. Veldig god.

dsc_0027

Siste rett var desserten. Den var noe pisket, friskt fra ku, en sorbet av musserende vin, sjokolade og kjeks i bunnen og deilig, frisk skogsyre som bandt det hele sammen. Veldig god dessert. Mmm.

dsc_0033

Da vi var ferdige med å spise ville ikke alle gå hjem helt ennå, så vi gikk til Oslo Mikrobryggeri litt lenger ned i gata for en øl.

dsc_0034

Jeg tipset de andre om bra øl og koste meg ute en fredag. Så, jeg vil absolutt anbefale Cru. Det var god mat og grei pris, selv om vinene deres var dyre. Men det var kaldt der vi satt i andre etasje, så finn et bord nede…

English: we had Supper Club at Cru at Majorstua. You should go there, the food was really nice, but the wine a bit expencive.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *