En kveld som frivillig på biblioteket

På mandag hadde jeg min første kveld som frivillig på biblioteket på Tøyen. Jeg har blitt fast frivillig der og på mandag fikset jeg lyd, lys og bar stoler for kveldsarrangementet Film med ord og det var veldig morsomt.

14918899_1282041558513703_2248153572902641477_o

Film med ord er et arrangement der skuespillere leser et manus på biblioteket. De tar ordene ut av filmen og gjør det som en performance eller en bokopplesing. Det er ganske ofte kveldsarrangementer på biblioteket på Tøyen, det er mye kult som skjer. Om du bor i nærheten bør du like siden til biblioteket på Facebook, så du er oppdatert.

På mandag var filmen Hustruer, en film fra 1975 om tre hustruer som møtes etter en jubileumsfest etter skolen og forlater mann og barn for noen dager på spontan rangel. Filmen var morsom, samfunnskritisk og en stor publikumsfavoritt. Etter mandag kveld innså jeg at jeg virkelig trenger å se den filmen. Men tilbake til kvelden! Som dere ser var det tre menn som leste rollene. Det var visstnok ikke ment som et statement, det “bare ble sånn”. Men i vår tid var det godt å ha menn som leste kvinneroller fra 70-tallet. Tidvis var det morsomt og det satte poenger på spissen, men det var også ubehagelig.

Det var en veldig fin kveld for meg som frivillig på biblioteket også. Jeg fikk bære (veldig tunge) stoler, ominnrede et bibliotek, gå rundt med bånd og bli spurt om alt mulig rart som om jeg vet noe om bibliotek, kjøre lyd under en framføring og sette opp lys med morsomme farger. Jeg hadde det veldig fint med alle de hyggelige bibliotekarene og er så glad for at det finnes biblioteker som har åpent 7-23, at alt du trenger er et lånekort. På Tøyen er det i hvert fall folk på biblioteket hele tiden.

English: I had my first time working as a volunteer at the library at Tøyen on Monday. It was at a movie reading and it was fun to listen and fun to do sound and lights.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *