Vårt første møte med litausk mat

Vi var i Vilnius i helga og fredag kveld gjorde vi en ordentlig innsats for å bli kjent med litausk mat.

dsc_0006

Flyet vårt med Ryanair var to timer forsinket, så da vi landet var vi sultne. Er det noe vi har lært, som reisende kjærestepar i fem år, så er det at om vi er for sultne klarer vi ikke å bestemme oss for noe, så da er det beste å spise noe lite, så man overlever og ikke biter hodene av hverandre.

dsc_0008

Vi startet med litausk pirog med svinefyll fra Senoji Kibinine. Er det noe litauere virkelig kan, så er det å lage smakfullt svinekjøttfyll. Vi var jo sultne, men denne kibinas su kiauliena var noe av det beste vi spiste i Vilnius.

dsc_0023

Etter å ha satt fra oss tingene våre på hotellet gikk vi rett til Leiciai Aline. De hadde veldig gode anmeldelser på internett og de løy ikke. Det er et mikrobryggeri, så vi testet alt de hadde på tapp først. As you do.

Erik startet med å bestille sauerkrautsuppe med pølsebiter.

dsc_0024

Jeg gikk rett for cepelinai, tradisjonelle litauske kokte potetballer med fyll, beiken og rømme.

dsc_0026

Etter den vellykkede pirogen gikk jeg selvfølgelig for kjøttfyll. Dette var ikke overraskende utrolig godt. Så mye potet gjorde det også veldig mettende, men først og fremst veldig godt.

dsc_0029

Øynene var ikke helt mette, så vi bestilte pølser og sauerkraut i tillegg. Ah, så godt. Dette er det Øst-Europa lever av, forresten. Kjøtt, kål og potet. Mmm.

dsc_0030

Erik var fornøyd! Vi fikk en god start med litausk mat og gledet oss til å utforske mer av Litauen neste dag. Men først kommer det litt mer om det gode ølet vi smakte den kvelden.

English: we started our trip in Vilnius by trying some of the local specialities.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *