En svipptur til Vilnius

I helga som var tok Erik og jeg en liten tur til Vilnius, hovedstaden i Litauen. Ryanair har begynt å fly fra Gardermoen til blant annet Vilnius, så vi tenkte vi skulle teste det ut! Så her kommer en oppsummeringen av en kald og fin helg i Vilnius.

dsc_0002

Flyplassen i Vilnius ligger nesten midt i byen. Bussen tok bare 15 minutter og kostet 1 € per person. Vi syntes det var morsomt at flyplassen så mer ut som en bussterminal enn en flyplass. Synes ikke dere også?

dsc_0022

Det første vi gjorde da vi kom fram var å finne et sted med litausk øl og mat. Vi fant et kjempebra sted og satte igang. Vi spiste deilig, tradisjonell mat og gjorde byen.

dsc_0066

Hotellet gjorde bra frokost. En morsomt blanding av kontinental og litausk, med egg, rar ost (curd), tradisjonelle pannekaker og røkt ost. Jeg likte den.

dsc_0081

Vi startet dagen med en free walking tour. Vi gjorde en sånn i Sofia og var kjempefornøyde med hvor mye vi lærte om historie og kultur, samtidig som vi ble kjent i sentrum.

dsc_0102

Vi brukte to timer ute i snødekte Vilnius med en veldig god guide. Vi lærte masse og så masse. Sentrum er ikke veldig stor, så vi rakk å se alt.

dsc_0117

Vi fikk til og med en tur innom kunstnerkvarteret som har erklært uavhengighet. Men mer om det senere.

dsc_0154

Vi utforsket byen litt til før middag. Vi spiste nydelig middag og utforsket flere barer.

dsc_0194

Vi prøvde flere litauske spesialiteter (her: friterte brødskiver) og ble kjent med lokale hipstere.

dsc_0222

Siste ordentlige dag i Vilnius sov vi lenge, spiste frokost og gikk på nasjonalmuseet.

dsc_0242

Og så avsluttet vi besøket vårt med en tur på spa, som seg hør og bør. Vi er begge enige om at thaimassasje er det beste i hele verden, men med de gode prisene ble det både skrubb, bad og massasje på oss.

Vilnius er ingen stor by, men mer enn nok underholdning for en helg, og til en veldig hyggelig pris. Jeg anbefaler absolutt et besøk.

English: we went to Vilnius for a weekend and had a very nice time.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *