En tur med danskebåten til København

Som jeg allerede har fortalt fikk vi en tur med danskebåten gratis av OBOS og for en uke siden dro vi altså på tur.

dsc_0394

Vi startet turen med å ta banen til Jerbanetorget og så 60-bussen til Vippetangen. Det regnet lett og passet fint å dra på tur.

dsc_0398

Her ligger danskebåten klar og venter på oss. Jeg tror de andre som kom med bussen for å ta båten syntes vi var litt rare som tok bilde av den…

dsc_0400

Vi sjekket inn på maskiner i avgangshallen, akkurat som når man skal fly, fikk boardingkort (som også var romnøkkelen), ble ID-sjekket (trengte ikke pass, bare bilde-ID) og fant rommet vårt. Vi bodde i 5. etasje, hadde billigste variant (køyesenger), men utsikt.

dsc_0403

Etter å ha satt fra oss ting og byttet til innesko tok vi oss en runde på båten. Så på oversiktskartene, kikket på butikker og restaurantene.

dsc_0408

Så fant vi veien ut også og så på byen. Det var ordentlig fin utsikt fra båten, så det anbefaler jeg absolutt å gjøre.

dsc_0421

Ettersom vi kjørte budsjett på turen (lett å gå i fella når man får noe gratis å bruke masse penger i tillegg) ble det middag på rommet. Vi kjøpte vin på tax free’en og spiste pasta fra isboks. Man får ikke pastaøyeblikk med pastaskruer, men rødvin i plastglass på rommet var litt romantisk allikevel.

dsc_0432

Resten av kvelden brukte vi egentlig på rommet. Så å være på danskebåten var egentlig mye som å være på telttur eller hyttetur. Sitte i senga og spille spill.

dsc_0438

Vi kunne ikke gå av båten før 9:45, så det ble en sen morgen med innseiling til Køben. Det hadde blåst mye den natta også bråket mye, så vi hadde begge sovet litt dårlig.

dsc_0440

Men det ble luksusfrokost på rommet, så det var ikke noe problem. Hjemmebakt surdeigsbrød, hardkokte egg og bringebær med utsikt over havet. Utsikt til frokost er jo noe vi liker.

dsc_0443

Etter frokost troppet vi opp og stod i kø for å komme raskt av. Det så ut til å bli en fin dag i København!

dsc_0445

Vi hadde forberedt oss for å kunne sykle rundt i København og det var lurt! Vi måtte nemlig lage bruker og registrere oss på nettsidene til bysyklene for å kunne ta en tur. Vi registrerte også kredittkort, så betalingen gikk automatisk. Bysyklene i Køben kan man også reservere, sånn at du er garantert sykkel når du trenger den og det hadde vi gjort. Så da vi ankom Køben gikk vi rett av båten, fant sykkelstativet, logget inn (de har smartskjerm) og så syklet vi av gårde.

dsc_0490

Etter en dag i Køben handlet vi middag på vei til danskebåten og så var vi på vei. Det blir jo tidlig mørkt nå, men vi holdt øye med Sverige mens vi seilte hjemover.

dsc_0498

Som en del av budsjettplanen vår ble det middag og mer spill på rommet. Men etter noen timer på et lite rom tok vi en tur ut. Erik benyttet seg av tax free’en og vi meldte oss inn i kundeklubben til DFDS for å få en gratis kakao 😉 Natt nummer to ble mye mer behagelig, vi sov godt og da vi ankom Oslo kl 9:45 var vi begge klare for en full arbeidsdag.

Hva synes vi om turen vår med danskebåten? Det var en fin måte å få en rask storbyferie på, selv om det ble litt kort tid i storbyen. Det var mye tid på båten og de eneste stedene man kunne sitte var lugaren, ute eller et sted man måtte kjøpe noe. Mat og drikke var litt dyrt på båten, så om du kjøper all maten din der, er det nok kanskje billigere å fly, fordi du rekker å bruke så mye tid på båten. Jeg hadde ikke tatt danskebåten igjen om jeg hadde måttet betale for det, men det var morsomt mens det varte.

English; so this is our trip with DFDS to Copenhagen. It was nice, but we spent most of our time in our room, to save money (not eating in the restaurants). I wouldn’t do this again if I had to pay for it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *