Free walking tour i Vilnius

Vi har lært et triks når vi er på tur i byer og det er å være med på en free walking tour. De er ganske vanlige og ofte veldig gode. Her er våre to timer med omvisning i Vilnius.

dsc_0081

Først gikk vi gjennom gamlebyen. Vi så på gamle gater, lærte om rådhuset, om historien til Litauen og om hvordan de ga opp nesten alle de litauske jødene under andre verdenskrig. Her er jeg, en skulptur av en naken dame på en bjørn og vår free walking tour guide. Han var veldig flink.

dsc_0089

Neste stopp var Uzupis, den frie bydelen i Vilnius. Den fungerer akkurat som Christiania i København, bare med mer kunst og litt mer organisasjon. De har tre lover; man må smile, kjøre i maks 20 km/t og like kunst. Ikke dumme lover.

dsc_0111

I Uzupis har de laget sin egen grunnlov. Mange land har oversatt grunnloven til sitt eget språk og de henger på veggen i bydelen sammen med den originale. Her er den norske oversettelsen. Alle de nordiske landene hadde oversettelser 🙂

dsc_0122

Vi utforsket bakgårder i byen. Mange så ut som denne her, som om den eksisterte i en annen tidsepoke. Den minnet meg om Romania.

dsc_0125

De hadde utsmykket en park til ære for Tibet og deres frihet. Det var de som fikk Dalai Lama til Litauen, faktisk.

 

dsc_0138

Vi så også mange kirker. Virkelig et titalls kirker. Vilnius er kjent for å ha en myriade av dem. Dette er katedralen, den står på en gigantisk plass ved siden av et av de gamle palassene, under tårnet (i rød murstein i bakgrunnen) og er et av landemerkene i byen. Selv om den har kors på seg, synes jeg bare den likner på aulaen i Oslo 🙂

English: we went on a free walking tour in Vilnius and it was a really good idea as usual. You learn so much and see so much in a short space of time.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *