Sjokoladelønsj og fransk middag i Vilnius

Etter en lang dag med sightseeing i Vilnius stoppet vi for sjokoladelønsj. Egentlig skulle vi bare finne et sted å spise lønsj, men plutselig befant vi oss i et sjokoladehus.

dsc_0145

Og når man finner en kafé med et rom innredet i bare sjokolade, så må det nesten bli sjokoladelønsj, man kan ikke gå vekk fra det. Ikke at jeg vet om jeg ville spist disse møblene, men imponerende skulpturkunst er det.

dsc_0149

Her kunne man altså spise sjokolade i nesten alle former. De hadde pralinere, kaker, iskrem, kakao, ja alt man kan ønske seg til en sjokoladelønsj.

dsc_0150

Etter å ha brukt mye tid på å velge endte vi begge opp med kake og kakao. Jeg tok sjokoladekake med karamellkrønsj i, Erik gikk for pistasjostekake. Kakaoen var nydelig og vi var begge enige om at sjokoladekaka var best 😉 Kafeen finner du øverst i Pilies g., nesten ved katedralen. Anbefales!

dsc_0165

Etter sjokoladelønsj fortsatte vi å gå rundt i byen. Jeg imponerte for eksempel damen i sløyfebutikken med min sløyfe-knyte-skills. Det er jo bare som å knyte andre sløyfer, men men. Erik kjøpte den blå sløyfa 🙂

dsc_0176

Da det ble mørkt fant vi en fransk restaurant Balzac, nede ved rådhuset. Vi var jo ikke i Vilnius for å drikke dyr, fransk vin, så vi besluttet at en flaske sprudle ville passe bra for alle de tre rettene våre. Kryssordet er alltid på plass! Perfekt som pauseunderholdning som tar lite plass å bære med seg.

dsc_0179

Første rett ut var suppe. Jeg gikk for krepsesuppe. Den var veldig god.

dsc_0180

Erik var mer tradisjonell og gikk for sauerkrautsuppe igjen, tror jeg.

dsc_0181

Jeg hadde valgt helstekt fisk og grønnsaker med rosépepper. Veldig godt, men savnet saus. Men saus er kanskje ikke så fraskt?

dsc_0183

Erik kjørte tradisjonelt fransk med beuf bourgogne . Han syntes porsjonen var liten, men maten var god.

dsc_0185

Créme brûlée fikk avslutte middagen på Balzac før vi gikk videre for å utforske mer litausk øl. Fransk i Litauen nådde ikke helt opp. Det var god mat og rask servering, men ikke den beste sørvisen og litt bart.

English: Saturday in Vilnius gave us chocolate for lunch and French dinner before we did the town.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *